EDITORIAL: Win-win distructiv la Consiliul Local Piatra-Neamț

0

Astăzi, la Consiliul Local Piatra-Neamț, a avut loc ceea ce ar părea pentru oamenii normali o debandadă politică codimentată cu puțin circ, dar în realitate a fost o demonstrație de strategie politică inteligentă, ceva ce nu se prea observase până acum în echipa lui Carabelea.

Rezultatul a fost extrem de bun pentru Carabelea și PNL. Viceprimarul Lehădus a fost eliminat din ecuație, viceprimarul Irimia a fost de asemenea îndepărtat, noul viceprimar va fi o piesă de mobilier în primărie, PSD și USR s-au făcut de râs prin consilierii care au trădat, și toți cei care au rămas pe poziții sunt, într-un fel sau altul, la mâna lui Carabelea până la sfârșitul mandatului.

Strategia, deși cam diabolică, a fost bună. Cel mai probabil, s-a utilizat o tehnică de supraevaluare a nemulțumirilor celor de la PSD, o tehnică ce s-a pliat de minune pe naivitatea Florentinei Moise, iar cu viceprimarul de la USR credem că s-a utilizat motivația supraevaluată a echipei din care face parte, dar, de fapt, el și uriașii lui sunt alți copii din alte blocuri decât cei de la PNL.

În tot acest malaxor, au fost prinși pe nepregătite și cei de la PMP, care, nevăzând până acum demonstrații de strategie politică bine gândită, au rămas cu gura căscată și le-a curs saliva din ea, și uite așa, azi am asistat la o demonstrație de strategie politică gândită în mod șahistic cu siguranță de o singură persoană căci astfel de strategii nu funcționează fără un coordonator unic. Dacă își dau mai mulți cu parerea nu mai iese nimic.

Dincolo de toate aspectele, rămâne unul pentru care cei de la PSD ar trebui să le mulțumească sincer liberalilor, și anume cadoul de a scăpa de Florentina Moise de la PSD. Mare serviciu au făcut azi liberalii de la Piatra, PSD-ului. Chiar am putea aprecia că a fost un win-win distructiv.

Win-win distructiv e un concept în afara manualelor și, pentru că ne-a făcut placere să îl vedem aplicat la Piatra-Neamț, o să îl și explicăm succint.

„Win-win” se referă de obicei la o situație în care toate părțile implicate într-o negociere sau interacțiune ies în avantaj sau obțin un rezultat pozitiv. Este un scenariu ideal în soluționarea conflictelor, unde interesele tuturor sunt satisfăcute într-o oarecare măsură, promovând colaborarea și relațiile pozitive.
Win-win-ul distructiv este o situație în care toate părțile implicate obțin un avantaj sau un beneficiu prin eliminarea, desființarea sau distrugerea unui element comun care este perceput ca fiind dăunător, nefavorabil sau inutil pentru toți cei implicați.
În contextul actual, „win-win-ul distructiv” este o situație în care îndepărtarea unei figuri sau a unui aspect problematic dintr-un mediu politic este văzută ca fiind în beneficiul tuturor părților implicate, chiar dacă acest proces implică o formă de „distrugere”. Toate părțile câștigă prin faptul că sunt eliberate de influența negativă sau de obstacolele create de elementul îndepărtat, permițând un nou început sau deschiderea unor oportunități.

În concluzie, strategia indiscutabil malefică a echipei lui Carabelea a fost totuși bine concepută din punct de vedere tehnic și în ceea ce privește calculele pe zona de predictibilitate, oferind totodată un cadou mult așteptat de social-democrați.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate