Ediţia a doua a OpeningOpportunities, un proiect educaţional de carieră pentru elevi de liceu

0

Afis 6 aprilie 2015 aLuni 6 aprilie de la ora 10.00, la Biblioteca Judeţeană ”G. T. Kirileanu” Neamţ se lansează ediţia a doua a OpeningOpportunities, un proiect educaţional de carieră pentru elevi de liceu, creat de Asociaţia TechSoup în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR şi Programul BIBLIONET România.
OpeningOpportunities este un proiect de mentorat de carieră în care elevi de liceu au ocazia să discute direct şi să lucreze intens în grupuri de mentorat online restrânse timp de 4 luni cu profesionişti IT din Microsoft România.
Proiectul se desfăşoară simultan, în perioada martie – august 2015, în 14 localităţi din România – Bucureşti, Buzău, Braşov, Cluj-Napoca, Focşani, Iaşi, Oneşti, Oradea, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Târgu Jiu, Timişoara şi Sibiu – prin facilitarea şi coordonarea locală a bibliotecilor judeţene şi municipale membre ANBPR şi a Programului BIBLIONET România.
În cadrul sesiunilor de mentorat online, desfăşurate pe platforma www.openingopportunities.ro, dezvoltată pentru acest proiect, elevii vor putea să afle mai multe despre oportunităţile de carieră din tehnologie şi să înţeleagă mai bine abilităţile şi cerinţele pentru succes în această industrie.
La ediţia pilot din 2013-2014 au participat aproape 1600 de elevi, 10 biblioteci judeţene şi municipale şi peste 50 de mentori Microsoft România. Proiectul a obţinut Premiul II pentru Responsabilitate Socială la Gala Societăţii Civile, ediţia a 14-a din iunie 2014.
70 de mentori voluntari de la Microsoft România vor participa anul acesta în proiect şi vor ajuta elevii de liceu să îşi exerseze abilităţile antreprenoriale în IT, să facă primii paşi spre certificare în tehnologii şi să cunoască mai bine opţiunile de carieră pe care le au în acest domeniu.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate