Echos Francophones 2011, a VI-a editie

0

Asociatia Studentilot Francofoni din Iasi invita liceenii si studentii din tara si din strainatate sa participe la cea de-a VI-a editie a concursului de poezie in limba franceza, Echos Francophones, desfasurat intre 28 februarie si 15 mai. Spre deosebire de ceilalti ani, fiind aceasta extindere a concursului si la nivel international, organizatorii le propun creatorilor de poezie sa respecte una sau ambele teme ale concursului: Voluntariatul si Unitatea in diversitate. Poeziile, conform regulamentului competitiei vor fi trimise de participantii impartiti in doua categorii (liceeni si studenti) la adresa de email [email protected] intre 28 februarie si 30 martie. Jurizarea se va desfasura in perioada 31 martie – 7 aprilie, iar anuntarea castigatorilor in intervalul 7-9 aprilie.

In timpul derularii competitiei, in Iasi, vor avea loc trei Cafenele literare, cu subiecte diferite, centrate pe lirica francofona si pe titulatura anului 2011: “Anul European al Benevolatului si Voluntariatului” si “Anul International al Tinerilor: Dialog si Intelegere Mutuala”. Participantii la aceste cafenele literare vor interpreta poezii in limba franceza vor lua parte la momentele artistice pregatite de organizatori si vor discuta, pe baza temelor propuse, cu poetii si oamenii de cultura invitati.

La finalul concursului, in cadrul evenimentului Gala Laureatilor, ce va avea loc in Iasi, la data de 17 aprilie 2011, sase dintre cei mai buni participanti vor primi titlul de tineri maestri ai poeziei francofone. In plus, toate creatiile vor fi publicate in revista concursului Echos Fracophones.

Pentru detalii despre participarea si desfasurarea competitiei de traditie in cadrul proiectelor Asociatiei Studentilor Francofoni din Iasi, urmariti www.asfi.ro, http://blogulfrancofonilor.blogspot.com sau contactati organizatorii la adresele [email protected] sau [email protected].

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate