Echipa și mesajul din spatele ViceBusters Film Challenge, un concurs de scurtmetraj realizat cu telefonul mobil (VIDEO)

0

ViceBusters Film Challenge este un eveniment proaspăt pentru comunitatea de tineri din Neamț și nu numai; este un nou concept ce presupune un concurs cu premii, de scurtmetraje ce pot fi filmate chiar și cu telefonul mobil, create de tineri pentru tineri. Este organizat de Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Consiliul Județean al Elevilor Neamț.

Tematica primei ediții este „Pericolele viciilor în rândul tinerilor” și se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Viciile au, din păcate, o influență nefavorabilă asupra dezvoltării copiilor și adolescenților. De aceea, misiunea acestui concurs este de a crește gradul de conștientizare în rândul elevilor asupra riscurilor la care se expun din cauza viciilor de orice fel. Demersul este unul mai mult decât informativ, și anume, o platformă de educare și descoperire a tainelor domeniului audiovizual. Tinerii care vor participa la acest concurs vor avea oportunitatea de a experimenta într-un mediu creativ și colaborativ tehnici de concepere și realizare de conținut într-o lume în care social media devine noul limbaj al societății.

Înscrierile s-au prelungit până pe 15 octombrie pentru ca elevii și cadrele didactice care doresc să participe să aibă mai mult timp pentru organizare și prelucrarea scenariilor, iar până la 1 noiembrie participanții au timp să își realizeze scurtmetrajul, după aprobarea scenariilor. Concursul are ca recompense premii în bani, trofee, diplome, iar juriul va fi format din 3 reprezentanți de seamă ai industriei de film din România. Anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul Galei de premiere a concursului ViceBusters Film Challenge, ce va avea loc la Piatra-Neamț, Cinema MonAmour, la data de 18.11.2022.

Florin Vornicu, consilier județean și membru ATOP, este inițatorul acestui proiect. Acesta a declarat: „În plenul ATOP s-a propus și s-a votat un proiect ambițios împotriva viciilor. Un proiect de conștientizare și de combatere a pericolului consumului de droguri și a viciilor, oricare ar fi ele. Am fost împuternicit să mă ocup de acest proiect, aducând alături de mine mai multe persoane cu care am structurat proiectul care presupune un concurs de film de scurt metraj având tema pericolul viciilor în rândul tinerilor. De la început m-am gândit că alături de noi ar trebui să aducem niște oameni creativi care să dea plus valoare proiectului. Fiind prieten cu Daniel Sandu, i-am propus proiectul, pentru că societatea are o luptă din ce în ce mai mare cu viciile. Apoi, lângă noi au venit tinerii, ca parteneri, din Consiliul Județean al Elevilor”.

Daniel Sandu, important scenarist, regizor național și internațional, voluntar în acest proiect a declarat: „Am acceptat invitația colegului Florin Vornicu de a construi o platformă și un eveniment care să fie atât informativ, cât și distractiv pentru tinerii din Neamț și din afara județului. Nu vrem să transmitem doar informația că viciile dăunează, pentru că tinerii știu acest lucru, ci să împachetăm această informație într-un mecanism creativ, colaborativ și distractiv prin care cred că tinerii ar putea absorbi mult mai bine informația și să învețe cât mai multe tehnici despre cum să faci conținut pe social media. Au ocazia să cunoască oameni profesioniști din industria cinematografică și să descopere dacă au o pasiune pentru actorie, regie sau scenaristică și, de ce nu, să își ducă pasiunea  mai departe la nivel profesional. Într-adevăr publicul pe online este diferit, dar legăturile pe care le facem și produsele pe care le creăm trebuie să fie țintite. Fiind un proiect dedicat tinerilor care stau mult pe social media, am căutat să țintim direct acolo pentru a nu fi doar consumatori de social media, ci și creatori. Astfel, mesajul se poate propaga ușor pe social media. Noi suntem voluntari, nu avem niciun alt interes decât să aducem o contribuție generației tinere și să nu rămânem pasivi în fața acestui pericol al viciilor.”

Finanțarea pentru premii (între 200 și 1000 euro) și logistica sunt asigurate de Consiliul Județean Neamț, prin instituția subordonată Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Tinerii din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Neamț sunt cu adevărat deosebiți și vă invităm să urmăriți în materialul video declarațiile acestora, respectiv Flavius, Daria și Ada. Vorbim de tineri foarte inteligenți și foarte implicați în acest proiect despre care cred că va avea un rol important în conștientizarea pericolului cu care se confruntă generația lor. Tineri care pot schimba societatea prin atuurile lor: vârsta, energia, activitatea pe social media, competențele de grafică, creativitate și capacitatea de a gestiona o echipă pentru un scop comun.

Vă invităm să accesați site-ul vicebusters.ro pentru înscrierie, detalii și….. Lumini, motor, acțiune!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate