Echipa de rugby feminin Venus Rifil Piatra-Neamț, în plină activitate. „Micuțele Mâtze Negre”, cel mai nou proiect al prof. Eusebiu Popa

0

Echipa de rugby feminin Venus Rifil Piatra-Neamț, antrenată de profesorul Eusebiu Popa, a reînceput activitatea.

O noutate adusă în prim-plan de prof. Eusebiu Popa, în afară de proiectul „Mâtzele Negre”, este înființarea unei echipe cu sportive cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani.

Am început selecția pentru cea mai mică echipă feminină de rugby, „Micuțele Mâtze Negre”. Deocamdată sunt numai două fetițe. În primul rând trebuie să ne luptăm cu mentalitatea părinților. Cei mai mulți cred că acest sport este dedicat băieților și că te poți alege cu multe accidentări. Pentru cei care nu știu, de la Piatra-Neamț au plecat mai departe jucătoare care fac cinste sportului cu balonul oval din România, precum Loredana Juncanariu, Georgiana Gabor și cea mai recentă, Diana Mândrilaș.”, a declarat prof. Eusebiu Popa.

Rugby-ul înseamnă în primul rând pasiune. Prof. Eusebiu Popa spune că acest sport se poate face doar dacă există disciplină, respect, solidaritate, integritate, dar și atitudine.

Antrenamentele fetelor se desfășoară în continuare pe terenul de sport de la Bodești, iar săptămâna viitoare vom merge la Bârlad. Există și acolo o echipă de fete (între 13-17 ani), în cadrul unui proiect intitulat „Rugby cu cravată”. Vom face niște antrenamente în comun. De asemenea, rămân valabile competițiile din vară de la Târgu Mureș și Timișoara.”, a precizat acesta.

Profesorul Eusebiu Popa a amintit că în acest an se împlinesc 30 de ani de la înfiinţarea Rugby Club Venus Piatra-Neamţ, dar și 25 de ani când la acest club lua ființă prima echipă de rugby feminin din ţară.

Pentru a celebra acest moment, Eusebiu Popa își dorește să organizeze un festival al rugby-ului. Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, pe terenul de la Bodești

Clubul nu percepe nicio taxă, iar transportul până la terenul de la Bodești, unde au loc antrenamentele, este gratuit, acestea fiind posibile datorită unor sponsori inimoși.

Echipa de rugby Venus RIFIL Piatra-Neamţ este formată din: cpt. Paula Ciorobâtcă (Dumbrava Roșie), vice cpt. Karina Lămătic (Piatra-Neamț), Izabela Barna (Oșlobeni) – veterana echipei, Maria Fulga (Roman) Alexandrina Bordos (Piatra-Neamț), Alexandra Popa (Piatra-Neamț), Amalia Buftea (Piatra-Neamț).

Din lotul „Micuțelor Mâtze Negre” fac parte, în acest moment: Ayana Pojoga și Eva Ana (ambele din Piatra-Neamț).

Selecția continuă. Ușa este deschisă pentru toate fetele, începând de la 6 până la 13 ani. Cel mai important este să le placă acest sport.”, a conchis prof. Eusebiu Popa.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate