Carabelea a ascultat de PSD-iști și bugetul municipiului Piatra-Neamț a fost aprobat cu unanimitate

0

Carabelea și liberalii s-au abținut la a se mai da în spectacol și pentru că nu aveau majoritate au acceptat toate amendamentele propuse de PSD-iști, iar aceștia au votat la schimb bugetul propus de Carabelea, buget care nu ar fi trecut fără voturile social democraților.

Conform surselor noastre, înainte de ședința de consiliu local, domnul primar Carabelea i-a chemat pe cei din PSD la negocieri și, recunoscând că are nevoie de voturile lor, a fost de acord să le treacă toate amendamentele. În fapt, primarul Carabelea nu putea să treacă bugetul fără voturile de la PSD, așa că a acceptat toate condițiile puse de social democrați. Fiindu-le acceptate amendamentele, care nu au fost deloc aberante, ci de bun simț, PSD-iștii au votat la rândul lor bugetul propus de primar.

Există voci necalificate care din motive de lacune aritmetice nu au înțeles că primarul nu avea majoritate și fără voturile PSD nu trecea bugetul, iar aceste voci au insinuat că social democrații ar fi fost ”domesticiți” de liberali prin negocierile purtate de Carabelea. Realitatea care rezultă dintr-o aritmetică de clasa întâi este tocmai invers. Unii consilieri locali din echipa primarului nu au putut vota bugetul, fiind în conflict de interese, deci echipa PNL-USR era în minoritate, iar cei care au trecut bugetul au fost consilierii PSD, fără votul cărora primăria Piatra-Neamț nu ar fi avut buget aprobat.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate