E bine sau nu ca orele de religie să fie obligatorii în școli ?

5

După îndelungi dezbateri sterile, 88% dintre elevii care fac în prezent religie s-au înscris să urmeze în continuare acest curs. Pentru copiii înscrişi la clasa pregătitoare 93,45% dintre părinți au optat de asemenea să studieze religia.
Desigur că abordarea deschisă și rațională a problemei religiei în școli deranjează, dar predarea acestei materii în școli afectează dezvoltarea psihică a elevului și scade dramatic încrederea în profesori și desigur respectul față de aceștia. Cum poate religia care este un act al iubirii să devină un factor al dezbinării? Foarte simplu. Pe de o parte, la ora de religie copiilor li se spune cum a fost creată lumea, pământul și omul iar pe cealaltă parte la orele de biologie și anatomie li se predă evoluția darwinista unde li se spune că omul a evoluat din organisme unicelulare. Această antiteză educațională obligă copilul să decidă singur care dintre profesori minte: cel de religie sau cel de biologie. Odată ce în mintea copilului se creeaza ideea că unul dintre cadrele didactice este mincinos, natural se va întreba dacă nu cumva și alți profesori sau educatori nu sunt la fel de mincinoși.
Indiferent dacă elevul alege calea credinței sau consideră că se trage din maimuță, din acest punct începe de nevoie să învețe să mintă pentru a nu fi sancționat cu o notă mică. Astfel, dacă elevul crede că Dumnezeu l-a creat pe om, va trebui să mintă în fața profesorului de biologie și să explice teoria evolutivă ca să nu ia notă proastă, și dacă optează pentru teoria darwinista, va minți în fața profesorului de religie căruia îi va spune ce trebuie acesta să audă pentru a-i pune o notă bună.
După ce elevul se obișnuiește să mintă pentru note și să considere că unii profesori mint la rândul lor, începe să fie dezamăgit de educația instituțională primită, își pierde interesul pentru aprofundarea cunoștințelor, și cel mai grav, își pierde din respectul față de cadrele didactice. Dacă se vede acest lucru în școlile din România, e o întrebare la care vă puteți răspunde singuri doar vizitând câteva unități de învățământ.
Biserica ar trebui să aibă grijă ca religia să se predea cu har mai întâi în toate bisericile, chiar și în cele slujite de preoții care și-au construit palate și și-au cumpărat mașini de lux din banii enoriașilor.
Ar trebui să avem discernământul necesar să înțelegem că într-o biserică unde se vorbește despre Dumnezeu, nu se cade să vină un profesor de biologie și să povestească cum ne tragem din maimuțe. Cred că e valabil și viceversa.
Religia este un act al iubirii iar iubirea nu va putea niciodată să fie obligatorie nici măcar ca materie predată în școală. Să nu ne mințim singuri … impunerea iubirii nu poate duce decât la ………..
Dumnezeu nu pierde niciodată credincioși, ci vin spre el din ce în ce mai mulți, dar Biserica pierde din ce în ce mai mulți enoriași pentru că repetă aceleași greșeli pe care le-a făcut de atâtea ori în istoria creștinismului.
Sunt  creștin și cred în Dumnezeu, dar mă întreb oare nu e păcat să oblig un copil să decidă care dintre cei doi profesori, de religie sau de biologie, este mincinos și apoi să îl oblig să mintă pentru a nu fi pedepsit educațional cu o notă mică?

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Andrei spune

  Unii profesori de religie sunt duşi cu pluta rău.

 2. mickey999 spune

  Nu exista nimic pe lumea asta care sa indobitoceasca mai mult poporul decit doua institutii : armata si biserica.
  Insa biserica bate armata la capitolul asta!

  1. feraru marcel spune

   Mister Mickey, stii mata ceva….? Eu am facut armata, cred si in Dumnezeu…… Asta inseamna ca sunt un dobitoc ?? It’s not good, mister ! Definitely not !!

   1. mickey999 spune

    Si eu am facut armata si m-am luptat vreo 30 de ani ca sa imi revin dupa.
    In e priveste biserica …slava domnului ca nu cred in religie…altfel eram irecuperabil 🙂 🙂 🙂

    1. feraru marcel spune

     EXAGEREZI !!! Ce putea sa-ti faca armata, ca de abia dupa 30 de ani, sa te lecuiesti….?? Cat despre religie….. E f. bine sa fii ateu, cum la fel de bine, poti sa spui si un Tatal Nostru….. E chestie de optiune si cum suntem de acord cu libertatea optiunilor….. Deci chestia cu „irecuperabilul”……..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate