Durerea acestei mame mișcă și o inimă de piatră: Să îl ajutăm împreună pe Ionuț (APEL UMANITAR – NEAMȚ)

0

„Eram fericiți și nu știam” titra cotidianul El Pays în martie 2020, când șocul pandemiei a lovit din plin întreaga lume și atunci cu toții am apreciat mai mult micile detalii despre care consideram că ni se cuvin în „normalitate”. Am apreciat mai mult o simplă plimbare, aerul curat, socializarea, libertatea, mersul pe role, mersul la școală, la serviciu, sănătatea…

Însă sunt oameni care nu au cunoscut niciodată aceste mici detalii și n-au fost niciodată „fericiți” așa cum cei mai mulți dintre noi înțelegem sensul acestui cuvânt. Unul dintre ei este Ionuț.

Ionuț are doar 15 ani. Este din Săvinești. Are o mamă care îl îngrijește și îl iubește ca pe ochii din cap. Are autism, retard și e imobilizat la pat din cauza unei fracturi de col femural. E greu transportabil și are nevoie de terapie de recuperare.

Pentru a-i ușura suferința, mama sa a fost nevoită să ceară ajutor. Și ajutorul a venit de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț. Durerea mamei a fost auzită de Carmen Suciu și, după vizita făcută la locuința modestă a celor doi, sufletul s-a zguduit. A fost făcută promisiunea că Ionuț va primi ajutorul de care are nevoie pentru a i se face viața puțin mai ușoară.

Dar pentru aceasta e nevoie de un minim de 3000 de lei pentru recuperare și pentru un scaun cu rotile cu ajutorul căruia Ionuț să poată vedea culoarea cerului, copacii, păsările și oamenii de pe stradă. E nevoie permanent de pamperși, creme, produse de igienă, iar fotografiile nu pot „arăta” și frigul din casă.

Noi, cei care „eram fericiți și nu știam”, îi putem da o mână de ajutor lui Ionuț, din puținul nostru. Pentru că acum știm că se poate oricând „și mai rău” și acum înțelegem cât de mult înseamnă sănătatea și libertatea de a face ceea ce dorim. Alții nu au acest privilegiu.

Iată, mai jos, mărturia cutremurătoare a lui Carmen Suciu, cea care dorește să îl putem ajuta împreună pe Ionuț:

Într-o seară o mamă disperată mi-a cerut ajutorul.

Obosită, epuizată de toate câte întâlnesc în muncă mea de teren, nu prea eram dispusă să o ascult. Însă conștiința, sufletul niciodată nu mă lasă să nu ascult omul de la capătul firului. O voce sugrumată de emoție, amestecată cu jenă că cere ajutor:

Sunt la capătul puterilor, mă prăbușesc, că dorm pe jos, nu am mâncare, lemne, astea le suport, dar durerea pruncului meu nu o mai pot suporta! Am un băiat de 15 ani, autism, retard și acum fractură de femur. Pentru el, ajutați-mă, va implor!

A doua zi, încărcați cu cele necesare, ne-am deplasat la adresa indicată. Imaginea sărăciei lucii ne-a izbit cum am văzut blocul în care locuiește Ionuț și mama sa. Un fel de bloc „fantomă”, însă în cămăruța rece o curățenie impecabilă, iar Ionuț se juca pe telefonul mamei, fiind în lumea lui.

Am plecat cu ochii în lacrimi și cu promisiunea de-a o susține cu pamperși, creme, alimente, dar cel mai important cu investigații medicale.

Pentru asta ne trebuiau clinici, medici și ambulanță, pentru că Ionuț nu poate fi altfel transportat. Am reușit cu ajutorul domnului Ștefan Botez și clinica Micromedica să-i facem prima dată radiografiile performante pentru a ști cum ne prezentăm medicului specialist. Apoi, după consultație i-a fost recomandată kinetoterapie.

Am putut să-i asigurăm ambulanță privată, am reușit să-i facem un stoc de pamperși și creme. Acum l-a văzut și un terapeut și ne trebuie bani pentru ca măcar Ionuț să poată stă într-un scaun cu rotile. Vine vara, mama lui își dorește să-l scoată afară, să-l plimbe, să-i poată aduce un pic de bine în toată durerea lui. Haideți să facem încă un miracol, de data asta pentru Ionuț!

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii legate de caz pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „recuperare Ionuț”:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate