După cum vă spuneam încă de anul trecut despre conturile de Facebook false din Neamț…

1

facebookÎn 27 aprilie 2015 vă spuneam într-un articol căÎn ultima perioadă a crescut îngrijorător numărul conturilor false ce apar pe zona de Facebook folosită de nemțeni. Aceste noi conturi false, cer și primesc prietenia persoanelor publice din Neamț, politicienilor locali și în special a persoanelor care sunt active în mediul Facebook.

Lucrând cu mediul online, monitorizăm în scop de marketing rețelele de socializare și tragem semnalul acesta de alarmă deoarece aceste conturi false nu par a fi făcute la comandă, de profesioniști care își dozează inteligent eforturile, tehnica și timpul  în scopuri comerciale sau de promovare. Aceste conturi sunt făcute de amatori ”pasionați” care nu au cunoștințe informatice avansate, dar au posibile deviații comportamentale, dat fiind faptul că timpul alocat acestei ”pasiuni” este anormal de mare.

Avem temeri bine întemeiate că aceste conturi vor fi folosite mai devreme sau mai târziu la activități sociale negative de genul dezinformări, intoxicări, denigrări, calomnieri, etc…. (continuare articol)

Azi, dintr-un comunicat DIICOT aflăm: …în perioada 2015–2016, un număr de 4 suspecţi s-au constituit într-un grup infracțional organizat în cadrul căruia au acționat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive într-o rețea de socializare pe numele altor persoane….  273 persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853,37 USD și 1.000 lei… citește mai mult.

În realitate, suspecții, toți din Piatra-Neamț, Constantin Cătălin Negru, Alexandru Ovidiu Lăcătuş, Vlad Iulian Lăcătuş, Valentin Lăcătuş, au crezut că sunt mai deștepți decât DIICOT, BCCO, SCCO si DOP și cine o mai fi lucrat la documentarea faptelor acestor indivizi și s-au înșelat…

Deși în Neamț, în mod tradițional mascații vin în decembrie, pentru cei 4 pietreni s-a primit o derogare și mascații au venit azi…

Nu uitați! Internetul este un mediu în care nu există infracțiune perfectă. Orice ai face și oricât de bun ai fi, undeva rămân urme informatice și dacă cineva chiar vrea să te prindă, vei fi prins cu siguranță. 

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ciofu Maria spune

    Foarte bine si eu am depistat multi excroci cu conturi false si am facut raport .Acum FACEBOOK urmareste si ma anunta …..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate