După ce a lăudat condițiile de la Speranța, primăria nu mai răspunde Creșei Piatra-Neamț la solicitări: 29 de cereri sunt în aer și totul pare abandonat

1

Acum ceva timp, mai mulți părinți au fost invitați la grădinița din Speranța să vadă care sunt condițiile pentru a-și aduce aici copiii care nu au mai avut loc la creșele din oraș. Am mers și noi și am făcut niște fotografii detaliate în această grădiniță a cărei construcție a durat 15 ani, timp mult prea mare ca să fie permis să vedem interioare făcute pe fugă de meseriași plictisiți.

Am evitat să publicăm aceste poze atunci, pentru a nu influența decizia părinților de a-și aduce sau nu copiii aici, dar acum, că a trecut ceva timp și părinții au fost de acord în cele din urmă, primăria, ca de obicei, pare că întârzie să reacționeze. Probabil nici ei nu se așteptau ca părinții să fie de acord. Poate sperau că vor putea da vina pe părinți și pe inspectorat pentru întârzierea deschiderii acestei unități de învățământ.

Vă prezentăm mai întâi câteva poze detaliate și vă lăsăm să judecați singuri dacă lucrările la această grădiniță au fost executate cu grijă sau în grabă, doar pentru a putea emite factura și a încasa banii.

Nu știm câți dintre cei care conduc Primăria Piatra-Neamț ar accepta să aibă asemenea finisaje realizate de un meseriaș la ei acasă și să-l plătească ulterior:

Revenind la subiect, după cum v-am menționat anterior, la începutul lunii iulie, mai mulți părinți au semnalat că nu există suficiente locuri în creșele din Piatra-Neamț pentru copiii lor. După numeroase întâlniri între autorități și părinți, s-a ajuns la o soluție de compromis, și anume transformarea grădiniței de la Speranța într-o creșă, cu condiția ca municipalitatea să se implice financiar, cu precizarea că trebuie să existe minim 15 cereri pe grupă.

Conform conducerii Creșei Piatra-Neamț, se pare că deja există 29 de acorduri pentru creșa din cartierul Speranța și pe 8 august a fost trimis un memoriu către primărie. Cu toate acestea, până în acest moment, primăria nu a oferit niciun răspuns.

Situția este una critică, deoarece intervalul pentru ajustări este între 20 august și 30 august, perioadă în care cererile ar trebui depuse pentru a fi înregistrate în aplicația națională a Ministerului Educației. Din comunicatul emis de Creșa Piatra-Neamț aflăm că, pe lângă faptul că primăria nu a transmis niciun răspuns, nu există nici informații cu privire la stadiul achizițiilor realizate de primărie și nici autorizație ARACIP.

Astfel, grădinița Speranța, construită într-un interval de 15 ani și care urma să fie transformată în creșă, rămâne într-o situație incertă. Această locație, intens promovată de municipalitate ca fiind cea mai modernă și frumoasă din oraș, nu poate fi deschisă, iar șansele ca acest lucru să se întâmple înainte de începerea școlii sunt minime.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mosu spune

    Cine-i desteptu’ care afacut receptia la caricatura asta de constructie ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate