Dulapuri metalice – ce avantaje ai dacă le alegi

0

Dulapurile metalice sunt din ce în ce mai populare și din ce în ce mai des alese de un număr mare de oameni. Sunt extrem de practice pentru birouri și pentru magazine, pentru instalațiile sportive sau pentru școli. Dulapurile metalice moderne se disting printr-un design frumos, prin calitatea premium și sunt apreciate de un număr mare de persoane.

Avantajele și dezavantajele oferite de dulapurile metalice

Dulapurile metalice de pe https://www.safemag.ro/dulapuri-metalice, indiferent de funcția lor, prezintă o mulțime de avantaje deloc de neglijat:

 • Durabilitate. În comparație cu un dulap de lemn, dulapurile metalice sunt mult mai rezistente și mai durabile, nu sunt deteriorate de aproape niciun impact exterior. Drept urmare, au o durată mult mai lungă de viață. Dulapurile metalice sunt ideale în special în locurile în care umezeala este mai ridicată (piscine, centre de fitness, farmacii).
 • Rezistență. Dulapurile metalice pot suporta o încărcătură mai mare fără probleme.
 • Ușor de folosit și de întreținut. Suprafața metalică este ușor de curățat.
 • Rezistență la foc. În cazul unui incendiu, ai garanția că actele importante sunt protejate deoarece dulapurile metalice sunt rezistente la foc.
 • Ecologice. Fabricarea dulapurilor metalice nu include tratamentul de suprafață cu rășină sau alte produse chimice. Drept urmare, sunt ecologice.

Varietățile de dulapuri metalice

Caracteristicile de concepere (model sudat în întregime sau pliabil) și gradul de protecție al rafturilor de fier depind în mod direct de funcția lor și de metoda de fabricare:

 • Dulapuri din metal, folosite pentru a depozita hainele de exterior. Acestea pot fi instalate în birouri, în vestiare și sunt extrem de utilizate pentru nevoile de producție (pentru stocarea hainelor de lucru ale angajaților) sau  pot fi un punct culminant pentru o locuință în stil loft.
 • Dulapuri metalice pentru pantofi – cu etajere pliante pentru depozitarea pantofilor.
 • Modele compatibile sunt utilizate pentru stocarea unor documente într-un volum relativ redus. Pot fi cu o sigură ușă sau cu două uși, cu sau fără etajere ceea ce permite așezarea documentelor vertical sau orizontal.
 • Dulapuri metalice pentru arhivarea unor documente.
 • Dulap de laborator – un mobilier pentru stocarea produselor chimice. Este folosit pentru unele instrumente lejere, pentru documente și alte echipamente. Dacă este necesar, versiunea cu două uși este echipată cu sticlă.

Mărimea și forma dulapurilor metalice

Forma și mărimea dulapurilor metalice sunt dictate de tipul de produs specific. Astfel, dulapul poate avea o formă alungită, o formă dreptunghiulară.

Dulapurile metalice standard au următoarele caracteristici:

 • O înălțime de 1860mm;
 • Lățimea unui compartiment este de minim 300 de mm;
 • Greutatea unui dulap metalic cu două secțiuni este în general de 20-70 kilograme;

Înainte de a alege un dulap metalic este necesar să înțelegi scopul final, specific de utilizare, exigențele în ceea ce privește partea tehnică și, în egală măsură, ar trebui să cunoști în mare încărcătura. În cazul încăperilor în care umiditatea este mai ridicată se recomandă alegerea unui dulap mai rezistent. Gradul de rezistență la furt ar trebui luat în egală măsură în considerare dacă există un flux important de persoane în zona respectivă. Pentru stocarea documentelor cel mai potrivit model este dulapul metalic cu un design pliabil.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate