DSP Neamț despre multiple infectări cu Hantavirus de la rozătoare, în județ

0


În data de 12 iulie un bărbat de 72 de ani, din loc. Ceahlău a fost internat Spitalul C.I. Parhon din Iași, cu diagnosticul insuficienta renală. Este confirmata infectarea cu hantavirus în data de 15.07.2021. Starea pacientului este gravă, prognosticul fiind rezervat, transmite DSP Neamț. Mai multe detalii despre caz și simptomele bolii aici – click.

DSP Iași a informat DSP Neamț și a fost demarată ancheta epidemiologică. Familia nu a declarat simptome, membrii fiind supravegheați în cabinetul medicului de familie. A fost organizata o acțiune de deratizare a gospodăriei si anexelor.

În luna iulie a mai fost înregistrat un caz, o femeie, de 70 de ani din Bicazu Ardelean, care a fost internată în secția Nefrologie a SJU Piatra-Neamț. Persoana a fost externată.

În 2021 au înregistrate 5 suspiciuni de infecție cu hantavirus: 2 infirmate, 2 confirmate și una cu rezultat în așteptare – un bărbat de 69 de ani, din Roman, internat în prezent la Spitalul C.I. Parhon din Iași.

În anul 2020 a fost înregistrat 1 caz de infectare, un tânăr de 17 ani. Au fost 14 suspiciuni de hantaviroză.

În 2019 au fost 12 suspiciuni de infectare cu hantavirus, 2 confirmate. 1 pacient a decedat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate