DSP aruncă cu rahat în ventilator în cazul bebelușului cu hemoragie cerebrală care a murit la SJU Neamț

1

dsp neamtÎn loc să tacă și să își vadă de treaba lor pe care oricum nu o fac, cei de la DSP, puși în funcție de fostul PDL și tolerați inacceptabil de marele guvern tehnocrat prin reprezentatul din teritoriu Prefectura Neamț, continuă să comunice pe tema decesului copilului de la spitalul din Piatra-Neamț, încercând să dreagă o situație de care sunt vinovați chiar ei.
Ipocrizia DSP este fără margini, deoarece comentează pe marginea unui deces de la spital ca și cum la spital ar muri un om la 3 luni. Nu, domnilor de la DSP, nu mai forțați aparențele. La spitalul din Piatra-Neamț mor în medie 2-3 persoane pe zi, iar mortalitatea infantilă este la ea acasă, la Piatra-Neamț. De asemenea, haideți să nu ne mai facem că plouă, deoarece știe toată lumea că PDL-iștii au inventat ascunderea problemelor cu microbii intraspitalicești ca să nu fie nevoiți să investească în spitale, iar actualul guvern tehnocrat tolerează această situație.
Ne amintim că cei din ultimul guvern Ponta chiar se apucaseră de treabă, în sensul acestor infecții intraspitalicești și se făceau analize încrucișate, adică la Constanța căutau microbi intraspitalicești cei de la Craiova și tot așa ca să nu se mai ascundă situația. A venit guvernul tehnocraților și totul a fost dat uitării, situația revenind la starea inițială și PDL-isții au reînflorit sub aripa PNL-ului agreat clar de președintele României și, desigur, de guvernul tehnocrat.

Cu această ocazie lansăm o provocare celor de la DSP:
Sunteți de acord ca publicația ziarpiatraneamt.ro să plătească o echipa de specialiști acreditați care să vină să ia probe și să facă analizele în paralel cu DSP, iar,  în cazul în care ies rezultate mult mai proaste decât ale DSP, conducerea DSP Neamț să plătească analizele și să își dea demisia?

Până când DSP Neamț va răspunde vreodată la o astfel de provocare vă lăsăm să le citiți comunicatul de presă.

Comunicat de presă DSP Neamț

Cauza decesului pentru nou născutul prematur geamăn I, născut în 9.07.2016 prin operație cezariană la SJU Neamț este hemoragia cerebrală în contextul Bolii Hemoragice a Nou Născutului Prematur confirmată prin necropsia nr. 13C/18.07.2016 și buletinul histopatologic 13C/3.08.2016.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț declară infecția nosocomială – infecție bacteriologic confirmată a țesutului sanguin cu o hemocultură pozitivă în baza definiției de caz Ord. MS 916/2006.

În cadrul măsurilor impuse urmare a anchetei epidemiologice s-au investigat bacteriologic copii contacți, personalul medico-sanitar și mediul de spital, rezultatele fiind conforme cu prevederile legislației în vigoare.

Analizând istoricul infecțiilor nosocomiale din secția neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț (2008-2016) s-a constatat că germenele izolat din hemocultura menționată nu a fost prezent în etiologia infecțiilor nosocomiale.

Din monitorizarea stării de sanitație a secției în ultimii 3 ani nu s-a observat prezența acestei bacterii în secția nou-născuți.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. domnu' dan spune

    Banicioiu, ministrul Sanatatii in guvernul Ponta, ne asigura pe toti ca ranitii din Colectiv sunt tratati, cu totii, ca-n Germania. In acest timp, se stingeau pe capete, din cauza infectiilor intraspitalicesti, iar cei care au fost transportati in alte tari deveneau studii de caz pentru medicii straini, care nu mai vazusera in viata lor asa bacterii imune la orice antibiotic. Sa sustii intr-un articol ca guvernul Ponta nu mai prididea cu starpirea bacteriilor si cum faceau si dregeau pesedistii, spre deosebire de tehnocratii de acum, denota o mare doza de nesimtire din partea ta, autorule de articol, o tentativa de manipulare grosolana a adevarului si un antenism retevist de sorginte pesedista care provoaca o greata masiva oricarui om cu capul pe umeri. Dezgustator!

    ADMIN: Cei care comentați negativ luati exemplu de la comentariul de mai sus. Astfel de comentarii negative, dure, acuzatoare dar fara cuvinte triviale sunt acceptate si aprobate in acest ziar. Comentatorul de mai sus are o opinie și o exprimă cu patimă dar civilizat iar noi suntem obligati sa respectam opinia lui.
    Cei care vă plangeti ca sunteti cenzurati învatati sa va exprimati opiniile contra dar fara injurii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate