Au reînceput săpăturile la șantierul arheologic de la Poiana Cireșului

0

Au fost reluate săpăturile la șantierul arheologic paleolitic de la Poiana Cireșului.
Situl arheologic de la Poiana Cireșului este locul în care au fost descoperite obiecte de artă și de podoabă din România a căror vechime datează de peste 20.000 de ani.
Descoperirile, considerate de interes mondial, au fost coordonate de dr. cercetător Elena Nițu (șeful șantierului) și prof. univ. dr. Marin Cârciumaru.
„Chiar dacă Ministerul Culturii, prin Comisia Națională de Arheologie, a refuzat și în acest an să acorde finanțare acestui șantier, cercetările continuă pentru al treilea an consecutiv cu sprijinul principal al Asociației Geto Dacii, dar și al Consiliului Județean Dâmbovița și al Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște”, informează scriitorul Daniel Roxin.

La Poiana Cireșului, anul trecut, a fost descoperită cea mai veche statuetă sculStatueta-gravetiana (1)ptată în piatră din România, veche de 23.000 de ani, pe lângă multe alte artefacte (obiecte de podoabă, arme și unelte ale Omului Gravetian).

Anul acesta se va sta cu două săptămâni mai mult și se va cerceta o suprafață dublă față de anul trecut, arheologii sperând să aducă la lumină alte lucruri extraordinare.

Detalii complete despre conturile Asociației Geto Dacii și modalitățile de susținere a echipei de arheologi aici.

 sursa: adevaruldespredaci.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate