Drapelul de 200 m pătrați din centrul orașului Piatra-Neamț

7

Dintre toate proiectele pe care și le propune municipalitatea în acest an este unul care ne-a atras atenția în mod deosebit. Este vorba despre un drapel tricolor de 200 metri pătrați ce va fi montat pe un catarg de 25 m în sensul giratoriu din fața Hotelului Ceahlău.

Poate noi suntem subiectivi, fiind o publicație care dă o importanță deosebită drapelului național și modului în care este folosit și onorat, dar dacă asfalt, parcuri și alte chestii se fac în fiecare an apreciem că un asemenea drapel merită toată atenția fiind un proiect care se face o dată.

Cei care nu înțeleg rolul simbolurilor naționale, importanța patriotismului în mentalul colectiv și educația în acest sens vor spune că se cheltuie bani. NU! Nu e vorba de bani. La câți bani se cheltuie pe tot felul de prostii nu se poate spune niciodată că e prea scump de pus un drapel de 200 m pătrați în centrul orașului.

Rolul unui asemenea simbol în centrul orașului este unul care nu poate fi cuantificat în bani. Rolul unui drapel de 200 m pătrați pe care să îl vadă de fiecare dată când ies în oraș copiii din Piatra-Neamț este acela de a educa o generație viitoare normală la cap, care să fie mândră de simbolurile naționale. Nu în ultimul rând, rolul unui asemenea proiect este acela de a reintroduce noțiunea de patriotism în mentalul colectiv și asta este cel mai important.

Proiectul este ideea consilierului local PNL, Romel Bîrjoveanu și din câte am văzut este susținută de toată lumea indiferent de simpatiile politice.

După punerea în practică, acest proiect va beneficia de toată promovarea pe care o poate face grupul nostru de presă.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Celentano spune

  N-are ce cauta un catarg in centrul orasului. Mai bine s-ar preta, ori o statuie (cea a lui Eminescu, care e ascunsa pe langa Casa de Cultura) ori o fantana arteziana.Un steag mai bine il pe Petricica.

 2. legio spune

  Se poate si se vede ca din Romania ,a ramas numai steagul tricolor , in rest flutura vantul prin viata si traiul romanilor ,asa cum flutura tricolorul !

 3. AntiProşti spune

  Culmea patriotismului:
  fripturiştii arborează steaguri, la vrăjeală, pe banii tăi.

  PS: sper să publicați acest comentariu. Remarcați că nu am folosit cuvinte gen: golani, şmecheri, ticăloşi.

 4. Cornel spune

  Uite că se poate și altceva decât morcovi , separatoare , vedem că Dl Romel e pe Faza și joacă pe o carte buna ,cea a Naționalismului , până una alta ,că în Țara aceasta e o stare de Anarhie , indusa , dirijată e drept ,dar tot drept e că vara in concedii și cei care sunt afară tot aici se întorc și Rezolvă mai ușor , mai greu unele Probleme , chit că hulim ,Ne dăm sătui ,gen cei din B ,dar Nu ar pleca de acolo nici cu ordin. Acum daca acel Drapel Va Beneficia și de Întreținere , in sensul de curățat de praf , spălat de polen , gunoi de păsări și altele , DE Ce Nu , altfel că sa fie acolo , o altă flamură decolorată și zdrențuită , Nu are rost , sunt pe la niște instituții din orașul ăsta și de alea.

 5. John spune

  Nu e vorba de bani, simboluri, etc. Este vorba de priorități! DE modul cum se aloca si se cheltuie banii! Nu zic sa nu tinem la identitatea noastra nationala dar domnilor cate școli sunt in judet care au toaletă in curte?

 6. Andrei spune

  Imi place ideea s-ar vedea frumos

 7. Yo spune

  What??? Arborați fraților drapelul și de 1000 m, că peste 60-70% dintre românii rămași în țara asta, am pleca și mâine peste hotare, dacă am avea posibilitatea de a avea cel puțin același job ca aici!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate