Drăgușanu la PNL, plusul minusului electoral

4

Cătălin Drăgușanu s-a înscris în PNL, ne confirmă surse din zona liberală.

catalin-dragusanuPartea bună și varianta optimistă a înscrierii deputatului fost ALDE,  Cătălin Drăgușanu, în PNL este bagajul de voturi cu care vine și, desigur, notorietatea de pe zona Piatra-Neamț. Ca un calcul optimist, valoarea electorală adusă cu plus liberalilor prin Cătălin Drăgușanu pe listă este între 5.000 și 10.000 voturi. La acestea se adaugă și un capital de imagine pozitivă adunat în decursul timpului.

Partea rea și varianta pesimistă a înscrierii domnului Cătălin Drăgușanu în PNL constă în demobilizarea masivă a liberalilor care vor vedea pentru a nu știu câta oară că în partidul lor nu contează cât de vechi ești, cât ai muncit prin campanii, cât de dedicat ești liberalismului, listele făcându-se după alte criterii. Dacă ne uităm la ultimele alegeri parlamentare putem constata ușor că în afară de Eugen Țapu  sunt o mulțime de ”stranieri”. Cozmanciuc detașat de la Iași, Leoreanu intrat pe ușa din dos după ce a trădat PDL-ul, Drăgușanu ieri era la ALDE, Marcoci parcă alaltăieri era la PSD și așa mai departe.

La prima vedere, înrolarea lui Cătălin Drăgușanu este una care ar trebui să aducă un plus electoral, dar rămâne de văzut cum va primi electoratul domnului Drăgușanu vestea că stă acum la masă cu vechii PDL-iști pe care-i blama și rămâne de văzut cum vor digera liberalii faptul că cei cu state vechi în PNL vor fi săriți iarăși la împărțitul locurilor la masa cu cașcaval.

Concluzia noastră la o analiză fără date oficiale este că deputatul Drăgușanu a făcut o mișcare bună, iar PNL-ul ca de obicei ia decizii cu multă aroganță la vârf fără să se consulte cu organizațiile din teritoriu, semn că nu contează foarte mult opinia liberalilor de rând.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. stefan spune

  D-le Iosub, nu ati inteles ca la Neamt nu mai exista demult PNL si nici alte partide?Sunt doar niste gasti care actioneaza pe principiul rezultatului imediat.Nu exista politica de resurse umane, strategii pe termen mediu si lung si nici nu se respecta propriile reguli!Bineinteles, asta e valabil si la nivel national!

 2. cont fals de tot spune

  Dl. Drăgușanu va fi bine primit în PNL, nu uitați campania făcută alături de PNL în 2012 cu USL, atunci a fost sudată o echipă care va lucra și acum, mai mult, vor intra în ”joc” și PNL-iștii vechi care stăteau în amorțeală …

 3. Vicky spune

  PNL Neamt este cu siguranta cosul de gunoi al celorlalte partide. Asta daca ne uitam la rebuturile „transferate”. 🙂

 4. Mircea Vasile spune

  Pe ce loc pe lista?Ce fac cu Antochi Alin?L-au pacalit?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate