Dragoș Chitic și Eugen Țapu Nazare, despre problemele municipiului și legea dării în plată

16

chiticJoi, 8 aprilie, la sediul PNL Neamț a avut loc o conferință de presă susținută de primarul interimar al municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, și senatorul Eugen Țapu Nazare. Principalele probleme semnalate în cadrul conferinței de presă au fost legate de lucrările ApaServ de remediere a avariilor din data de 7 aprilie, un amendament la Legea dării în plată și programul de guvernare locală Piatra-Neamț 2020.

În ceea ce privește extinderea în municipiul Piatra-Neamț a sistării apei în ziua de 7 aprilie, ca urmare a unor avarii neprevăzute, primarul Dragoș Chitic s-a declarat profund nemulțumit de faptul că problema apei încă nu este soluționată.

„Factorii care răspund de această problemă, din punctul meu de vedere, nu își dau tot interesul pentru ca pietrenii să beneficieze de această utiliate vitală. Constatăm că Piatra-Neamț este lăsat în ultima vreme fără apă, uneori fără ca populația să fie informată. Ca primar al acestui oraș nu mai pot accepta această situație. M-am săturat să tot spun faptul că societatea ApaServ este o societate a CJ Neamț și nu văd ca această instituție care este acționar majoritar să se preocupe pentru a rezolva cauzele și nu efectele. Au fost peste 40 de avarii în ultima perioadă în Piatra-Neamț, toate străzile sunt ciuruite din cauza intervențiilor., a declarat Dragoș Chitic.

Primarul Dragoș Chitic a mai reclamat faptul că există probleme de comunicare la ApaServ, la nivelul primăriei ajungând târziu informația de extindere a sistării de apă în ziua de 7 aprilie ca urmare a unor avarii neprevăzute. „Fac un apel public către ApaServ și Consiliul Județean să vină cu un program concret de rezolvare a acestei probleme pentru că pietrenii nu mai pot suporta această bătaie de joc. Suntem de râsul lumii într-o problemă care ar trebui să fie rapid și eficient rezolvată. Am discutat și cu domnul senator Eugen Țapu și grupul consilierilor județeni PNL care luni va înmâna o adresă conducerii CJ Neamț prin care va cere să răspundă care este planul concret de măsuri în perioada imediat următoare pentru a rezolva această problemă.”, a mai continuat Dragoș Chitic.

Senatorul Eugen Țapu Nazare a ținut să semnaleze 2 aspecte legate de problema apei din Piatra-Neamț: „1. Societatea ApaServ a fost în permanență controlată de PSD. 2. Societatea ApaServ este în subordinea CJ Neamț, controlat de PSD.

Senatorul Țapu Nazare a declarat că a existat o licitație pentru înlocuirea magistralei de pe strada Petru Movilă cu termen de finalizare în ianuarie 2015. În caietul de sarcini și în proiect, conform senatorului Țapu Nazare, a existat o soluție tehnică de înlocuire a magistralei prin lucrări de forare orizontală, ce nu mai necesitau lucrări de autorizație de construcție din partea primăriei. Ulterior licitației, s-a modificat soluția tehnică, iar lucrările de înlocuire nu au mai avut loc. PNL-ul caută responsabilii.

În ceea ce privește legea dării în plată, senatorul Eugen Țapu Nazare a realizat un amendament prin care a solicitat excluderea programului Prima Casă de sub incidența legii. Legea urmează să fie votată și de Camera Deputaților, cel mai probabil cu amendamentul realizat de senatorul de Neamț.

Dragoș Chitic a încheiat conferința de presă cu ultimul punct: programul de guvernare locală Piatra-Neamț 2020. Prin acest program se intenționează sprijinirea mediului de afaceri printr-o fiscalitate prietenoasă, printr-o infrastructură rutieră de tipul drum expres Piatra-Neamț – Bacău, autostrada Iași-Tg. Mureș, prin crearea de forță de muncă de calitate prin școli profesionale specifice zonei, și, nu în ultimul rând, realizarea unui parc industrial tehnologic, cel mai probabil în zona Săvinești, pe un teren de 70 ha în proprietatea Fibrex. Vor urma negocieri în acest sens.

M. I.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
16 Comentarii
 1. Anonim spune

  Poate ne povesteste si despre concedierile din Politia Locala.Cinci persoane vor fi concediate din biroul paza in urma unei „testări”,iar obiectivele vor fi date in paza unei firme private pe banii cetatenilor.Va multumim pe aceasta cale pentru cadoul de Paste.

 2. Cristi Laiu spune

  Poate faceti sivoi ceva aveti votul meu

 3. Alina Acatrinei spune

  Teatru totii fac pana se vad

 4. Constantin Muraru spune

  Incompetența și corupția la ea acasă!

 5. CATALIN MIHALACHE spune

  POVESTI ….SI NUMAI POVESTI
  i-am semnalat domnului Chitic , la inceputul lunii februarie o situatie anormala si scandaloasa de pe raza municipiului Piatra Neamt.ca sa vin si cu argumente i-am postat si cateva fotografii pe pagina de fb a dumnealui,sugerandu-i sa ia masurile ce se impun .este vorba de o fosta centrala termica dezafectata situata in spatele magazinului Winmarkt, care este ingropata in gunoaie.Stiti ce-a considerat domnul Chitic ca este de facut ? mi-a raspuns ca se vor lua masurile legale, a sters imediat imaginile respective de pe pagina si mi-a restrictionat posibilitatea de a mai posta sau comenta ceva pe pagina respectiva. Bineinteles ca locul respectiv este si astazi 9 aprilie in aceeasi situatie.(ingropat in mizerie).Indiferent cu ce planuri de viitor ar veni acesti oameni nu le mai poti crede, sunt doar povesti de campanie electorala.

 6. Stefan spune

  Viitor de aur, orasul nostru are!!!

 7. Ficlenescu Cristinel spune

  Cine is astia si ce dreaku vor? Au adus primaria in insolventa. Acum primaria Piatra Neamt este in incapacitatea platilor administrative pentru scoli si spitale in urma procesului cu EON in care au de returnat o suma uriasa de bani in urma administrarii PNL. SI acum discuta de probleme javrele?

 8. Ioan Taranu spune

  Alegerile bata- le vina.

 9. Victoria Paduraru spune

  Iata o noua solutie de rezolvare a furnizarii apei in municipiul Piatra Neamt
  ”Țapu Nazare, a existat o soluție tehnică de înlocuire a magistralei prin lucrări de forare orizontală, ce nu mai necesitau lucrări de autorizație de construcție din partea primăriei. Ulterior licitației, s-a modificat soluția tehnică, iar lucrările de înlocuire nu au mai avut loc. PNL-ul caută responsabilii.”’originala modalitate de a nu-ti asuma responsabilitatea intr-o problema vitala-furnizarea apei Inovatie

  1. robocop spune

   Forarea orizontala e o prostie pe care omul a auzit-o pe la cineva dar nu a si inteles-o . Forarea asta se face la o subtraversare de pe o parte pe cealalta a unui drum ,cel mult cativa metri , nu pe 7 km cati trebuie schimbati doar pe magistrala principala . Nu mai puneti crez la toti neavenitii care habtr nu au ce inseamna o lucrare de asemenea anvergura si repeta ca papagalii ce prind din zbor .

 10. Ioana Meraru spune

  Chiar ii mai intereseaza oe cineva problemele pietrenilor?Aaaa vin alegerile si atunci incepe teatru!Trebuia sa va ganditi mai demult,cred ca este cam tarziu.

 11. Laurentiu Radu spune

  Mai Tapu dar tu nu ai intrat in senat tinandu-te de mana cu PSD-ul??? A dracu’ smecheri mai sunteti voi!!!

 12. maria spune

  Domnilor asa sa va ajute
  DUMNEZEU
  Tineti minte ce va spun

 13. nemtesc spune

  Țapu asta n-a facut absolut NIMIC NIMIC din 2012 de când este senator. A facut doar gușă, in rest nu a auzit nimeni de el 4 ani. La fel si chitic, cativa ani a fost viceprimar, n-a auzit nimeni nimic realizat de către el. Cam cat de cretini ne cred, domnule Iosub ? Pareți om rational, de ce sustineti asemenea candidat ?

  ADMIN: In mod natural acest comentariu ar fi fost sters deoarece ati folosit cuvantul ”cretini”… dar e bine sa intelegeti ca politicienii care nu va plac sunt sustinuti in functi tocmai de dumneavoastra … cei care stati ascunsi dupa o tastaturi, folositi nume false si va exprimati nemultumirile. Cu un popor de anonimi nu se va schimba nimic niciodata.

  1. nemtesc spune

   Faptul ca folosesc un nickame pe un blog nu are nicio legătură cu votul in sine, nu inteleg de ce deviati discutia. Si nu inteleg de ce sustinti in continuare pe chitic, e in totala discordanta cu verticalitatea de care ati dat dovada de-a lungul timpului. Va multumesc !

   ADMIN: Nu stiu unde ati vazut dumneavoastra ca sunstinem un om politic … va rog sa indicati locul sa vedem si noi.

   1. nemtesc spune

    Ni se pare total surprinzător faptul ca promovati drept candidat la primărie un urmas pinalti, față de care vă cunoastem repulsia, absolut normala. Dar dumneavoastră l- ati promovat si pe dl Ponta, asa ca suntem linistiti ! Cu respect !

    ADMIN: Cu administrația Pinalti am maturat pe jos cu exceptia domnului Chitic care era singurul PDL-ist cu care se putea vorbi. Iar Ponta …as fi sustinut si pe cainele meu lup numai sa scapam de PDL…Ponta era singura varianta …..dar cand am vazut ce face la fel de asumat am cerut demisia lui.

    http://www.ziarpiatraneamt.ro/domnule-victor-ponta-spre-deosebire-de-iohannis-sau-basescu-eu-am-tot-dreptul-sa-va-cer-demisia

    http://www.ziarpiatraneamt.ro/ponta-tu-chiar-esti-nesimtit

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate