Dragă Parking, te rog să îmi dai instrucțiunile de folosire a locului de parcare, altfel te reclam la OPC

33

Dragă firmă Parking, te rog să îmi dai instrucțiunile de folosire a locului de parcare. În caz contrar voi fi nevoit să te reclam la OPC.

Dețin de aproape un an locul de parcare și nu reușesc să înțeleg cum loc-de-parcarefuncționează. Școlile pe care le-am făcut îmi sunt absolut inutile în cazul de față.

Lățimea locului de parcare este de aproximativ 230 cm în care trebuie să intru cu o mașină lată de aproximativ 160 cm și să deschid cel puțin o portieră cu o anvergură de aproximativ 100 cm. Din păcate, toată matematica și nici chiar cei peste 20 de ani de șoferie nu mă ajută să găsesc o soluție prin care să deschid ambele portiere fără să ating mașinile parcate în stânga sau în dreapta.  Aș mai dori, dacă se poate, aceste instrucțiuni de folosire și pentru a înțelege cum trebuie să procedez atunci când aș dori să fie deszăpezit locul de parcare. Sunt, de asemenea, total debusolat și frustrat că nu mă duce mintea să îmi dau seama la ce folosește gaura lăsată între asfalt și bordură în care tot intru cu mașina sau mă împiedic cu picioarele.

Aș mai avea niște mici nelămuriri cum ar fi ce faceți voi la Parking pentru banii pe care vi-i dau sau de ce trebuie să aveți voi în copie actele mele de la mașină și alte amănunte cu care nu vă deranjez acum. Pe moment, aș dori să primesc doar instrucțiunile de folosire a parcării, deoarece chiar nu reușesc să deschid portiera fără să lovesc mașina de alături. Din 230 cm scad lățimea mașinii și îmi rămân 70 cm, adică 35 pe o parte și 35 pe o parte și, culmea matematicii, și celor care parchează lângă mine tot câte 35 cm pentru portieră le rămâne. Chiar și în cazul în care folosesc și spațiul de 35 al vecinului, portiera are deschidere de un metru și dau de fiecare dată cu ea în mașina din lateral.

Vă rog frumos, domnilor de la Parking, ajutați-mă să scap de rușinea de a nu ști să folosesc un simplu loc de parcare. Îmi este rușine de câte ori tot dau cu portiera în mașina vecinului.

Menționez că am citit cu atenție si instrucțiunile de folosire a mașinii și în cartea tehnică spune că pasagerii ies pe laterale, pentru că inițial am zis că poate trebuie să ies prin spate, pe la portbagaj, dar m-am înșelat. Singura mea speranță sunt instrucțiunile de folosire a locului de parcare. Vă rog, ajutați un cetățean care vă dă bani fără să înțeleagă pe ce.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
33 Comentarii
 1. Emil Radu spune

  Doar la P.Neamt se platesc locurile de parcare indiferent de latimea lor si asta grazie bravului nostru ex-primar zis”Pinalti”,care a stiu cum sa bage mana in buzunarul cetateanului!Se putea face parcari de cvartal supraterane sau subterane prin parteneriat public-privat,dar de aici nu se putea fura nimic!Asa ca:investitie minima,profit maxim!

 2. Alex spune

  Sunteti voi prosti soferi , si idioti cu pretentii , aveti pretentii duce ti va in dubai fratele meu .
  Soferi neghiobi fara pic de minte daca nu sunteti in stare sa parcati o masina si aveti pretentii , cumparati va parcare atunci inteligentilor .
  Cine v a dat voua permisul.
  Oameni lesinati

 3. anca spune

  ..problema cu parcatul pe linie sau curmezis tine de bunul simt si respectul fata de ceilalti…ce ne facem insa cu gropile din parcare sau apa adunata, etc Ei trag linii, scriu numarul si gata.Platim mult numai pt atat…Nu cer reducerea taxei ci amenajarea spatiului de parcare, aici nu ma refer la deszapezire….odata sau de doua ori cand ninge putem si noi …..

 4. Alex spune

  Daca veti merge in Precista, pe aleea paralela cu B-dul Decebal( prin spate la AJVPS) veti observa vechile dimensiuni ale parcarilor, retrasate ulterior, bineinteles mai inguste. Gurile rele spun ca cineva cu influenta ramasese fara loc si in consecinta….. Cineva a fost si l-a intrebat pe Dulama de ce a facut acest lucru si nu vreti sa stiti ce obraznic a fost.

 5. Motanul Mustacios spune

  Loc de parcare la 90 grade fata de drum- loc parcare=2.30 m x 5.00m
  Loc de parcare la 75 grade fata de drum- loc parcare=2.25 m x 5.10m
  Loc de parcare la 60 grade fata de drum- loc parcare=2.25 m x 5.15m
  Loc de parcare la 45 grade fata de drum- loc parcare=2.20 m x 4.80m
  Conform:
  Normativ pentru proiectarea, execuţia şi exploatarea parcajelor etajate pentru autoturisme. NP 24-97
  NORMATIV P 132-93 Normativ pentru proiectarea parcajelor de autoturisme in localitati urbane
  Normativul NP 24-97: https://www.scribd.com/doc/204491861/Normativ-Parcaj-NP-24-97

 6. Ana Lavinia spune

  Pai prin 35 cm Cum naiba sa ieși. …. cu desapezirea e bestiala treaba..dai o căruță de bani…si nu beneficiem de locuri curate…și d-lui cu ideea de a duce mașina la Carrefour…mă surprinde prostia unora….ca sa nu mai zic ca dețin un Renault Traffic…..dubita…..îmi trebuie 2 locuri…fiind și femeie….

 7. Mahu Gabriel spune

  Care vrea mult loc … e parcare mare la carrefour

 8. Topy Radu spune

  Nu am actiuni la nici o societate si intreb ca nestiutorul daca locul de parcare trebuie sa fie ca latime cat se deschid portierele ca atunci imi cumpar masina americana ca alea au portiere mai mari.Daca si spun „daca” cei de la parking folosesc un stas european (nu cred ca in europa sau mai aproape la xdatasoft sunt parcari in care sa deschizi portiera larg si am umblat ceva prin batrana europa)nu vad o problema.Cu parcarile pe coltul strazii aproape de intersectie sunt de acord pentru ca sunt un pericol pentru circulatie iar oug 195 nu cred ca lasa posibilitatea de a face parcari in acea zona sau mai aproape de 25 metri

 9. Oanea Stefan spune

  Ft bun articolul numai ca unele cuvinte in engleza strica acest articol ca prostii nu stiu romana dapai engleza…..si din pacate nu baga la cap cei care trebuie ca nu inteleg 😉

 10. Toader Obreja spune

  Astia de la Parking isi bat joc de oameni.Fara sa investeasca nimic,au profituri urise.Vin cu niste vopse,traseaza niste dungi si-ti ia banul.Asta este toata investitia lor.Ba mai mult,sunt asa de lacomi,incat au marcat si colturile strazilor si spatiile de langa trecerile de pietoni.Ce spune legea in privinta acestor spatii?Va rog sa raspuneti la intrbare,domnilor de la Parking.

  1. Roxana Roxanik spune

   Mai nou sunt blocate si caile de acces la pompa de apa pentru pompieri…😑

  2. Toader Obreja spune

   Lacomie,nesimtire,iresponsabilitate…

 11. Gainariu Florin Marius spune

  Nenea Mihai, din pacate are dreptate domnul. Apropo de joc….nu s-a bàgat nimeni ìn joc pânà parching-ul nu a facut jocul sàu abuziv. Pai ce sunt stràzile màsii ca sà-ţi ìnchirieze tie ca cetàțean onest care plàteşti toate taxele inclusiv pe maşinà şi drumuri???

 12. Serban Dana spune

  Nu ați înțeles. …ați închiriat loc de parcare pt autoturism nu loc de încărcare pe toate 4 portiere…

  1. xx spune

   Nu ai inteles tu,cind platesti la Parking nu inchiriezi loc de parcare ci platesti rezervare de loc.Toate parcarile sint pe domeniul public si nimeni nu are dreptul de a vinde sau inchiria domeniul public

 13. mickey999 spune

  Of! Doamne , tot eu trebuie sa va lamuresc.

  Fii atent aicisha-ia: daca locul de parcare e perpendicular pe bordura , o dai la pace cu vecinul tau si parcati amindoi mashinile paralel cu bordura ocupind fiecare cite putin din spatiul celui de alaturi.

  Care vine primul parcheaza paralel cu bordura cit mai aprope de bordura astfel incit cel care vine ultimul parcheaza la fel dar linga tine . In felul asta sigur puteti deschide ushile!

  Ah, stiu ce vrei sa intrebi : dar daca cel care a parcat linga bordura vrea sa plece inaintea celui care a parcat mai tirziu dupa el , cum face?

  Ei, stii ce ? Ia nu mai pune mereu raul inainte!
  Mai gindeste si…. poziti-tronic!

  🙂 🙂 🙂 🙂

 14. Cristi Mihaila spune

  Aveti dreptate domnule Iosub.Am patit si eu ca si dumneavoastra.Mai ales ca in stanga locului meu de parcare tragea un musteriu o camioneta si ieseam tot timpul cu capul direct in oblonul masinii lui.Cu doua reclamatii si un pic de iures ,problema a fost rezolvata.Temporar.Mai nou au aparut in parcare doua Opel Zafira,Sharan si alte masini cam mari,care incap cam greu in limita trasata de cei de la Parking.

  1. Apostoaie Constantin spune

   Camioneta depasea limitele parcarii?? Am avut si eu reclamatii pt acelas lucru dar nu mi se pare normal atat timp cat respect limitele..

  2. Cristi Mihaila spune

   Limitele parcarii ?Se incadra fix de pe o dunga pe alta.Eu in dreapta aveam unFiat Punto.Cel din stinga o Skoda Fabia.Daca din asa masinute mici nu puteam sa iesim,,si nici nu aveam cum sa le parcam……….cum sa faci???????si cu parcarea platita……si cu masina pe coclauri….

 15. Mihai Marc spune

  Ma scuzați de intervenție domnule Iosub…dar chiar trebuie sa deschideți larg portiera sa ieșiți din mașina? Dacă sunteți cumva supraponderal nu este vina Parking-ului. Si înainte de a va rezerva loc de parcare nu le-ați văzut cum arată? Nu le-ați măsurat atunci? Ca dumneavoastră ați mers sa va rezervati loc, nu v-a obligat Parking-ul sa rezervati! Amicilor pamfletari, care nu știți decât sa faceți caterinca, dacă nu va comvin regulile unui joc nu va băgați sa il jucati! Puteți sa schimbați regulile jocului doar dacă sunteți unul din cei care fac acest joc. Asa ca dacă nu va place, deveniți acționari la Parking si faceți ce vreți… Cat despre reclamația la OPC domnule Iosub am un singur sfat: o sa faceți un cacat!

  1. Toader Obreja spune

   Hai siktir…

  2. Roxana Roxanik spune

   Nenea Mihai Marc, dl are dreptate. Nu trebuie sa fii supraponderal ca sa iesi din masina cu usa larg deschisa….nici un copil nu poate urca sau cobora din masin in 35 cm…dar daca dumneata lucrezi la Parking, sper sa te plateasca bine la cat le tii partea…

 16. Liviu Alexandru spune

  Din mașină se iese cu atenție, că maşina vecinului nu are nici o vină . Sa faci rău e ușor si apoi sa dai vina pe alții.

  1. Mihai Marc spune

   Bravo domnule! In sfârșit un om sănătos la cap! Cu totii ne-am izbit de problema asta, măcar o data, dar nu ne-am plâns. Am fost atenți si am iesit.

 17. Ungureanu Ciprian Valentin spune

  Lasati…macar au masina noua…tipic buhailor din ei…noi nu inacapem sa parcam…iar jigodiile astea au trecut de la fiat la dacia lodgy…abia incap in masina…nice karma

 18. Anti parking spune

  Azi am primit un telefon de la parking ca ei nu pot dezapezi căile de acces către parcări întrucât nu dețin utilaje și vor trimite sesizarea mea către primărie. Dacă primăria dezapezeste la primărie sa plătim taxa de parcare

 19. Cosmin spune

  Nimic nu stiti. La Parking, masinile vin dotate cu LSD (lambo style doors). Ce e asa greu, astia vor sa rezolutioneze stiinta, sa ne puna pe toti sa ne modificam masinile. Daca ei „incape” sa intre in masini, clar trebuie sa incapem si noi.

 20. Stefan Bogdan spune

  ce se intampla cand cei care nu au loc de parcare ii blocheaza pe cei care au loc platit?

 21. Ava Cav spune

  O întrebare pentru domnul Robert Iosub, acuma înțelegeți de ce prețul pentru locul de parcare trebuie scăzut ?

 22. Cosmin Cos spune

  Niste hoti cu acte asta e parking

 23. Eu spune

  Si eu aș dori instrucțiuni. Am locu de parcare jumatate ocupat de containerul de gunoi a blocului si masina jumatate sta in strada.

 24. Catalina Elena spune

  Bravo. Bun articolul…Si ceilalți cetățeni așteaptă răspuns. Si mai e o problemă: când cel de lângă tine parchează exact pe dunga alba…întrebarea mea devine: cum dracu mai ies,daca cel de lângă mine îmi micșorează și mai mult spațiul…. așteptăm răspunsurile,Parking….

  1. Crina Gavriloaia spune

   Si eu am asemenea vecini…😭

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate