Dovada că în Piatra-Neamț asfaltările se fac în bătaie de joc, special ca să se strice

0

Acum 3 ani de zile, în urma unor discuții ample între noi și directorul de atunci al Publiserv, Valentin Ciobanu, acesta a luat decizia corectă și salutară de a asfalta CORECT unul dintre drumurile din Piatra-Neamț. E vorba de drumul dintre stadion și cimitir.

Mai concret, s-a făcut prima asfaltare din Piatra-Neamț la care sub stratul de asfalt s-a montat un material geotextil care să asigure elasticitatea necesară carosabilului. Astfel de materiale se folosesc la asfaltările din toată Europa, asigurând atât ranforsarea mixturii asfaltice, cât și împiedicarea pătrunderii apei. Astfel de materiale reprezintă o creștere a costurilor cu aproximativ 5%.

Tot acum 3 ani de zile s-au mai asfaltat o mulțime de drumuri în Piatra-Neamț, dar după cum puteți observa cu toții doar acesta a rămas în stare bună și nu a costat decât cu 5% mai mult.
În aceste condiții credem că orice om normal la cap își dă seama că asfaltările se fac prost la Piatra-Neamț, nu din economie de bani, ci pentru ca să nu țină prea mult și peste 2-3 ani să se asfalteze din nou și tot așa cineva să aibă de încasat încontinuu.

Priviți această poză. Așa arată după 3 ani o stradă asfaltată CORECT și așa ar putea să arate toate străzile din Piatra-Neamț de acum dacă s-ar asfalta corect, dar corupția este prea mare și dacă s-ar asfalta corect, în câțiva ani de zile firmele abonate la banii primăriei ar da faliment că nu ar mai avea ce asfalta din nou.

Mulțumim fostului director al Publiserv, domnul Valentin Ciobanu, care, contrar presiunilor să nu facă nici un drum corect, s-a luat după gura noastră și a făcut această asfaltare demonstrativă. Priviți. Așa ar putea arăta tot orașul și nu este o problemă de bani, ci e vorba doar de interese.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate