Prima asfaltare făcută cu cap la Piatra-Neamț

5

După zeci de ani în care asfaltările din Piatra Neamț s-au făcut după ureche, în sfârșit cineva, în cazul de față noul director la Publiserv, Valentin Ciobanu, a schimbat modul incorect în care se făceau asfaltările.
Mai concret, astăzi s-a făcut prima asfaltare din Piatra-Neamț la care sub stratul de asfalt s-a montat un material geotextil care să asigure elasticitatea necesară carosabilului.

Astfel de materiale se folosesc la asfaltările din toată Europa asigurând atât ranforsarea mixturii asfaltice cât și împiedicarea pătrunderii apei. Astfel de materiale reprezintă o creștere a costurilor cu aproximativ 5% și mărirea duratei de viață cu aproximativ 25%.

Desigur că mai este mult până departe în ceea ce privește asfaltările de calitate din municipiul Piatra-Neamț, asfaltări la care să nu mai umblăm ani de zile, dar este foarte important că s-a produs acest prim pas.

Felicitări directorului Publiserv pentru că a avut curajul să facă acest pas pe care predecesorii săi l-au evitat cât de mult au putut ca să aibă ce să mai asfalteze și anul următor. Într-adevăr, cheltuielile sunt puțin mai mari, dar decât să asfaltezi o dată pe an cu bani puțini, mai bine o faci o dată și bine la câțiva ani.

Noi, la Piatra-Neamț, suntem prea săraci ca să ne permitem să facem lucruri ieftine.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. x spune

  Rezultatul asfaltarii lasa de dorit si pe Dacia!(lucrari efectuate anual )

 2. xx spune

  Pe Dacia primarul a spus ca se toarna covor de asfalt pa toata strada,dar sa turnat covor pe animite portiuni in redt s-au peticit gropile mai mari,zone cu asfaltul crapat de unde au inceput sa sara bicati asa au ramas plus parcarea dinspre blocuri

 3. TINA spune

  Dar pe Fermelor si pe Calea Romanului,când se vor face asfaltarile cu cap?Avem masini pt.care plătim rate,plătim rovignete si parca suntem la exatlon pe aceste străzi.Ar fi bine sa fiti mai rezervați cu laudele,cu un ghiocel nu se face primavara,după cum bine știți.Impozitele si taxele locale sunt cele mai mari din țară,similare cu cele de la Primăria generală a capitalei…..

 4. Ionel acatrinei prisecaruta spune

  Felicitari!

 5. Stefan spune

  Cu cap?!Cred ca glumiti!Pe bulevardul Dacia s-a executat asfaltarea anuala (inutila), in timp ce restul orasului e plin de gropi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate