Două medalii de argint şi patru de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

0

Elevii români participanţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 1-11 decembrie 2011, în Africa de Sud (Durban), au obţinut şase medalii: două de argint şi patru de bronz. Practic, toţi cei şase componenţi ai lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei distincţii, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent, când toate cele şase medalii au fost de bronz.


Cei doi olimpici medaliaţi cu argint sunt Dumitru Călugăru (clasa a VIII-a/Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu) şi Ioan Ignat (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Medaliile de bronz au fost cucerite de Lucica Ştefania Moroianu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Camelia Diaconu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi), Elena Oana Băran (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări. Olimpicii români revin în ţară astăzi, 12 decembrie, ora 15.00, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate