Dosar penal pentru tăiere, fără drept si sustragere de arbori, fals si uz de fals

0

Politistii Postului de Politie Tarcău împreună cu angajatii Ocolului Silvic Brates, au efectuat controale la gaterele din satul Brates, comuna Tarcău. La controlul efectuat la un gater din comuna Tarcău a fost identificat material lemnos de esentă răsinoase, care nu prezenta marca silvică. Administratorul firmei a prezentat un aviz de însotire a materialului lemnos, eliberat de o firmă din comuna Hangu, judetul Neamt, pentru cantitatea de 12,39 metri cubi de lemn lucru răsinoase.


Procedându-se la inventarierea masei lemnoase s-a stabilit că în rampa gaterului, erau 16,50 metri cubi de lemn lucru răsinoase, ce era bătut la capete cu ciocanul firmei din comuna Hangu.
În urma verificărilor efectuate, politistii au stabilit că A. Petru, de 33 de ani, din comuna Tarcău, judetul Neamt, în noaptea de 27/28 aprilie 2011, a tăiat si sustras din fondul apartinând Ocolului Silvic Brates, 13 arbori de esentă răsinoase. Materialul lemnos a fost transportat, fără documente legale, cu un autotractor la gaterul din comuna Tarcău, unde a fost vândut. Pentru a justifica provenienta materialului lemnos A. Petru l-a convins pe V. Francisc, de 42 de ani, din comuna Tarcău, angajat la firma din comuna Hangu, să-i elibereze un document de provenintă a materialului lemnos sustras, acesta aplicând cu ciocanul silvic al firmei din Hangu, bustenii aflati în gaterul din comuna Tarcău.
A.Petru este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de tăiere, fără drept, sustragere de arbori, instigare la fals si uz de fals, V. Francisc pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals si folosirea ilegală a ciocanului silvic. Cantitatea de 16,5 metri cubi de material lemnos a fost ridicat în vederea confiscării iar administratorul firmei din comuna Tarcău a fost sanctionat contraventional pentru primire de material lemnos fără documente legale.

Stiri Neamtwhatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate