Doi prinți cer despăgubiri de 1 milion de euro în cazul împușcării ursului Arthur

0

Alteța Sa Prințul Dimitrie Sturdza a acordat un interviu pentru publicația zi-de-zi.ro prin care a anunțat că împreună cu Prințul Emanuel de Liechtenstein va intenta un proces împotriva lui Gabriel Păun de la Agent Green prin care cere un milion de euro despăgubiri, bani care se vor duce la familiile care au avut oameni morți din cauza atacurilor de urși. „Mă solidarizez cu Prințul Emanuel, la fel cum toți vânătorii din România sunt solidari cu mine”, a spus Prințul Dimitrie Sturdza pentru zi-de-zi.ro.

Prințul Dimitrie Sturdza este descendent al lui Ioan Sturdza, din familia căruia făcea parte și Mihail Sturdza, domn al Moldovei între 1834 și 1849. Prințul Dimitrie Sturdza deține proprietăți în județul Mureș unde, susține acesta, atacurile urșilor sunt frecvente. De asemenea, a precizat că acuzațiile împotriva Prințului Emanuel au fost nefondate. Mai multe detalii puteți citi aici.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a schimbat regulile privind eliminarea urșilor care reprezintă un pericol pentru comunități, în urma scandalului legat de împușcarea ursului Arthur. Astfel, animalele vor putea fi împușcate numai de personalul tehnic al asociațiilor de vânătoare care depun solicitarea. Cu alte cuvinte, asociațiile care solicită derogări nu vor mai putea avea „invitați” care să vâneze un trofeu.

„Am oprit orice variantă de aducere a unor persoane străine care să pună în aplicare derogarea pentru eliminarea unor animale considerate periculoase”, a anunțat Tanczos Barna. În plus, valabilitatea acestei derogări va fi de numai 15 zile.

Despre acuzațiile aduse Prințului Emanuel von und zu Liechtenstein de către Agent Green puteți citi mai multe în articolul de mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate