Doamne ferește! PNL Neamț s-a opus construirii unui spital nou la Neamț

3

Cât de fanatici pot fi unii politicieni din Neamț… Miercuri, la ședința de Consiliu Județean, consilierii PNL, cu ordin politic, că așa se votează la Neamț, s-au opus demarării investiției pentru un nou spital la Neamț.

Nu știm să vă spunem care sunt motivațiile consilierilor PNL de s-au opus, dar de regulă sunt de genul: nu au avut timp să studieze proiectul, au suspiciuni că fura PSD-ul banii, o sa ia Arsene spitalul și o să fugă cu el și așa mai departe. Nimic din ce fac alții nu e bun pentru liberali și cel puțin dacă ar face ei ceva, dar nici ei nu au făcut și nici pe alții nu îi lasă să facă.

Proiectul a trecut și fără votul liberalilor, dar această luptă politică pe care o duce cu disperare PNL chiar devine jenantă. Județul Neamț are nevoie urgentă de un spital nou, iar dacă cineva fură ceva, sunt oameni la DNA, mult mai bine pregătiți decât consilierii județeni PNL, să se ocupe de treaba aceasta.

Nici măcar o strategie politică sănătoasă a PNL nu poate fi, deoarece nu au majoritate în consiliul județean și proiectele trec și fără votul lor. Pare a fi doar un sentiment de ciudă că iar face ceva Arsene în județ și lumea vede că PSD face și PNL nu.

Așadar, în ședința de Consiliu Județean Neamț s-a supus la vot studiul de prefezabilitate pentru spitalul de urgență de la Piatra-Neamț care urmează să se construiască în viitor. Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a anunțat că acest proiect a trecut de votul consilierilor județeni.

Din păcate, constat că și în acest an, la proiecte esențiale pentru județ, colegii din PNL se opun. Astăzi NU au vrut să voteze Studiul de Prefezabilitate pentru viitorul spital de urgență de la Piatra-Neamț. Sunt extrem de dezamăgit de atitudinea acestor aleși locali, care invocând niște „surse de informații“ au refuzat să depășim o etapă esențială pentru realizarea spitalului. Din fericire, ceilalți consilieri județeni au votat “pentru” și acest proiect deosebit de important pentru nemțeni a trecut. Ce nu au înțeles ei este că eu voi face acest proiect vital pentru nemțeni, oricât s-ar opune. Le-am promis oamenilor un spital nou, de nivel european, și îl voi construi!

Ionel Arsene

Motivul necesității construirii unui nou spital, de la zero, în zona Piatra-Neamț, vine din faptul că infrastructura actuală este foarte veche, iar serviciile medicale se desfășoară în clădiri degradate, cu risc seismic ridicat, clădiri care în cazul unui cutremur pot prezenta degradări structurale majore.

Cea mai veche clădire din incinta spitalului de la Piatra-Neamț este pavilionul Boli Interne, cunoscut ca Spitalul Vechi, construit în 1936, pe timpul lui Carol al II-lea. Pavilionul de Oncologie este construit, și el, în 1958, și este foarte degradat.  Blocul nou al spitalului este din 1974. De asemenea, spațiile au mari neconformități în ceea ce privește securitatea la incendiu. Clădirile existente nu sunt adecvate unui act medical demn de secolul XXI, se lucrează cu improvizații și activitatea se desfășoară greoi.

Nerealizarea unui nou spital va duce la o continuă alterare a calității serviciului medical, iar acest lucru pune în pericol starea de sănătate a populației care depinde de acest spital din Piatra-Neamț. Noul spital urmează să fie construit o parte în intravilanul comunei Gârcina, punctul Marian – Vulpea și o altă parte în extravilanul comunei Girov, punctul Dealul Vulpea. Suprafața terenului studiat este de 168.00 de metri pătrați.

Conform proiectului, spitalul ar urma să aibă o capacitate de 901 de paturi de spitalizare continuă, 50 de paturi pentru însoțitori și 87 de paturi de spitalizare de zi. Pentru secția ATI sunt alocate 25 de paturi. Poate cel mai important lucru, pentru sfera oncologică, este acela că va exista o secție de Radioterapie.

Studiul poate fi consultat mai jos:

suplimentari-ordinea-de-zi-a-sed-ordinare-din-26.01.2022

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Ciprian spune

  Vin acuși să cerșească voturi… să-i votați!!!!

 2. vasile r spune

  domnilor PDL-isi care nui ati facut nimic in judetul neamt Din 2004 de cand ati ajuns la putere in CJ Neamt nu ati facut nimic
  in economie ati inchis toate fabricile si le-ati dat la fier vechi
  in turism nu ati fost in stare sa vaceti nimic
  in transport ati distrus pana si linia de trolee
  drumurile judetene, comunala sunt varza
  Insa de furat ati furat de 10 ori mai mult cu lucrari de proasta calitate, aveti deja cativa prieteni la puscarie
  Noi cetatenii de data aceasta vom veni la vot si vom vota tot asa cum votati voi acum fara nici un respect

 3. Stroi ion spune

  La fel se întâmplă în toată România, Iohanis și PNL, se opun când e vorba de proiecte avantajoase poporului român și tot ce fac acum, ne îngroapă de vii, vezi ce venituri și ce preturi la energie,gaze,alimente avem. Asa ca nu e de mirare ca nu se respecta legea, nimeni nu va fi tras la răspundere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate