Discursuri de campanie pentru ”fraierii care pun botul”

14

Vine campania și toți politicienii o iau cu sania …oile-electorale la vale. Profitând de slaba educație a unui procent covârșitor dintre alegători, distinșii domni care ne cer votul vin cu tot felul de povești care nu au absolut nicio relevanță și nicio susținere. Cu o superficialitate catastrofală, majoritatea celor care ne cer votul habar nu au ce suprafață are orașul sau comuna unde vor sa fie primari sau consilieri iar de alte date statistice de natalitate, mortalitate, educație, nici nu intră în discuție să aibă habar. Cu toate acestea ei știu ce nu s-a făcut bine și mai ales ce vor ei să facă bine din banii noștri.
La un moment dat, în istoria omenirii, într-o țară din Europa, a apărut un lider politic care în câțiva ani a făcut peste 3.000 de km de autostrăzi și în primele luni de mandat a creat peste 800.000 de locuri de muncă. Aparent, un astfel de politician ar fi aur curat pentru alegătorii care privesc superficial lucrurile pentru că, la o analiză coerentă, aflăm că cel care a obținut performanțele enumerate anterior se numea Adolf Hitler.

Politicianul care se laudă cu realizările sale este un arogant, deoarece nici unul dintre ei nu a realizat absolut nimic de unul singur, ci ajutați de sute de alți oameni, instituții, investiții și absolut tot ce se mai poate pe banii noștri, ai celor care votăm. Trecând peste infatuarea de a se autonominaliza ca singur deținător al unor realizări politicianul de acest tip crede că toți alegătorii sunt proști și nu vor sesiza că el se laudă exclusiv pe banii lor, care de multe ori sunt administrați ineficient.

Politicianul care ne spune ce va face el este un ipocrit, deoarece el nu va face absolut nicio brânză de unul singur, ci numai pe spinarea celor care plătesc taxe și impozite. Politicianul care spune ce va face el fără să vorbească de consultări publice, comisii de dialog social, dezbateri publice, etc. este un politician care vrea doar să ajungă la ciolan și tot ce va face va fi supraevaluat ca să aibă de unde fura să se îmbogățească.

Politicianul care ne spune ce nu a făcut bine cel căruia vrea să-i ia locul este un prefăcut, deoarece acest tip de politicieni ani de zile nu a mișcat nici un deget să împiedice ce s-a făcut rău, dar în prag electoral vine să critice cerșind parcă empatia alegătorilor.

Politicianul care are avere și vrea să devină un ales local pentru o leafă de câteva mii de lei pe lună este cel mai mare șarlatan sau cel mai mare patriot. Cu excepția patrioților convinși, orice alt om se orientează, de regulă, spre ocupația care-i aduce cel mai bun venit sau spre satisfacerea propriilor nevoi, dacă are deja un venit sigur pentru care nu trebuie să muncească. Povestea cu sacrificat totul pentru binele comunității este una dintre cele mai mari minciuni, repet, cu excepția patrioților adevărați pe care-i veți recunoaște fără nicio discuție pentru că sunt foarte rari și foarte vizibili.

Pentru că de 26 de ani ne tot luăm țeapă cu aleșii locali, poate ar fi cazul să căscăm ochii și să înțelegem că nicio investiție nu are valoare atât timp cât murim cu zile în fata spitalului din cauza unor afecțiuni care se pot trata în alte părți, trebuie să înțelegem că nu avem ce face cu asfaltul dacă nu avem ce pune în rezervor, să înțelegem că nu avem ce face cu un loc de muncă dacă acela este de sclav sau slugă, trebuie să înțelegem că nu avem ce face cu o instituție frumoasă dacă ea e plina de incompetenți și aroganți și trebuie să mai înțelegem că mare parte dintre politicieni se uită la noi, la alegători, ca la o turmă de oi, pentru că din păcate așa ne comportam.

Iosub Robert

Citește și
14 Comentarii
 1. Ciprian Avădanei spune

  Fraierii care pun botul la asa ceva sunt cei trecuti de 65-70 de ani,generatia care sta in fata blocului pe banca sa vada ce mai face vecinul de la 3,ba ce face celalalt,generatia lui Ion Iliescu.Generatia formol si naftalina.

  1. cititor40 spune

   Stimate domn,aceasta este generatia care a crescut „oameni” ca dumneata!Generatia formol si naftalina a mancat mai putin ,ca sa te instruisti ,a construit ap. in care stai,a asigurat locuri de munca,dadea locuinta imediat ce te angajai,aveai locul de munca asigurat,te trimitea in tabara la munte si mare,iti asigurat ,gratuit posibilitatea sa te instruiesti-bineintelesc daca vroiai-,multe multe facilitati .AI PUTINA DECENTA,MAI MULT BUN SIMT!

 2. cititor40 spune

  A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA! IN C.P. AU APARUT SCRISORI DE LA INTERIMARUL CHITIC! PROBABIL NU A CITIT ULTIMELE SONDAJE.EU AM PREVAZUT CA ROTARU ESTE PREFERATUL .
  NEA IOANE MA INSCRIU, CU DRAG, SA-TI FAC CAMPANIE.

  1. maria spune

   TOT CU NEA ION VOI VOTA SI EU
   DE MINCIUNILE LUI CHITIC SUNT SATULA
   LA PROMIS DE REZOLVAREA PROBLEMELOR E CAMPION

 3. Cristina Moldovanu spune

  Sì sunt destui

 4. Gabriel Mihai spune

  Fraierii oricum voteaza cea mai proasta varianta, mai ales daca li se promite ca-si vor lua orasul inapoi si vor trai bine intr-un stat mafiot bine facut.

 5. cetateanul turmentat spune

  Deci, pana la urma, domnule Iosub…. hac (sughit)….. vorba vine….. eu cu cine votez?!

 6. PRU diaspora spune

  Indiferent pe cine votati toti sunt o clica ce interactioneaza pe toate planurile.Pe fata se cearta dar pe la spate se fac tot felul de intelegeri.
  Nici unul nu este bun,Ar trebui sa vina la munca in afara tarii sa vada cum se castiga fiecare euro si cum l ar pretui.Daca sunt buni si au valoare traiesc decent daca nu la cersit cu ei!
  Concluzie:Iesiti la vot ca sa nu va fie furat votul,votati pentu o schimbare adevarata,

 7. Rocko spune

  Concluzie: ori nu votam (nu ne prezentam fizic la sectie dar exista riscul sa figuram ca am votat pe cine ”trebuie”) ori ii votam pe toti sa nu se supere nimeni (cea mai corecta varianta).

 8. Katy Florescu spune

  acum sa va vad

 9. Stefan spune

  In concluzie, ar trebui sa votam pe unul care nu a facut nimic pana acum, care nu are nicio idee despre ce ar vrea sa faca, care nu critica pe nimeni si nu are avere!Eu cred ca exista un astfel de candidat, si dl. Iosub il stie !

  ADMIN: Sperăm sa fie cat mai putin votanți ca dumneavoastră. Vorbeam in primul rand de bunul simt …de candidati care sa nu spună ca ei au facut ci ca o intreaga echipa a muncit pe banii nostrii… de candidati care să aibă un plan real prin care sa ne consulte atunci cand ne cheltuiesc banii …etc

  1. Stefan spune

   Adica ati vrea sa fie cat mai putini votanti care gandesc cu propria minte, si nu „pun botul” la manipulari…

 10. AntiProști spune

  Decât să votez, că n-am pe cine(un pluton de acoperiți!!?), mai bine mă duc să beau o bere.

  1. MARCEL spune

   DU TE ! vezi de ia una cu concentratie cat mai mare de Alcool sa te puna repede in Cap ! Bai TATI inainte pe vremea ,, Odiosului ,,cand se servea alcool dupa ora 10 se stia de ce ! SUNT unii printre NOi care nu rezista Realitatii , ori daca nu miros a BUsuioc NU pot LUcra ,le Tremura Mana ,ori o i au cu nervii la vale ! DEaltfel CURAJUL la unii Romani vine dupa cateva pahare , ori tot atunci i ti spun adevarul despre ceea ce Gandesc ,planuie . I ti recomand dupa bere sa audiezi melodia ,,PAHARELE PAHARELE ,, cel de o interpreteaza Glasuie un mare ADEVAR ,,Ca totu i cusut cu ata ALBA ,.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate