Din nou, Crăciun fericit!

Astăzi, 6 ianuarie, odată cu sărbătoarea Bobotezei la români, comunitatea armeană celebrează Crăciunul.

Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România, explică de ce conaționalii săi serbează Crăciunul diferit față de români:

„Adesea, datorită faptului că poporul armean sărbătorește Crăciunul după anul nou, se consideră că aceasta se datorează utilizării de către armeni a calendarului iulian, pe stil vechi. Acest lucru nu corespunde adevărului, dat fiind faptul că armenii utilizează calendarul gregorian, dar sărbătoresc Crăciunul pe 6 ianuarie, în aceeași zi cu Boboteaza, în timp ce creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie si Boboteaza pe 19 ianuarie. În fapt, sărbătorind Crăciunul si Boboteaza în aceeași zi, pe 6 ianuarie, armenii păstrează tradițiile inițiale ale creștinismului”.


Fosta biserică armenească, azi biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Roman //
Mai multe detalii aici.

Amintim faptul că și armenii constituie o comunitate în țara noastră, iar conform ultimului recensământ efectuat în anul 2011, avem 1361 armeni în România, dintre care 9 în județul Neamț!

Așadar, să le urăm ” Șenoravor nor dati ev surdznunt!” ( n.r : ” La mulți ani și naștere sfântă!”) .

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate