Din 2020 se dublează prețul gunoiului dacă primăriile nu se trezesc la realitate

1

Acum prețul pe tona de deșeuri menajere duse la depozitul de la Girov costa 62 lei și pentru alte tipuri de deșeuri 79 lei. De la 01.01.2020 apare o noua taxă care va crește aceste prețuri cu câte 50 de lei. Deci, prețul pe deșeurile duse la depozitul de la Girov va creste cu cel puțin 60%.

Totul a fost bine gândit și planificat de mafia băieților deștepți care se ocupă de afaceri cu deșeuri în România așa că orice spune sau încearcă vreun politician sau partid să facă este doar pierdere de timp și prosteală pentru proști. Prețul gunoiului va crește în 2020. Cu cât? Depinde de primării.

Singura șansă a primăriilor să țină prețul gunoiului pe loc este să nu îl ducă la groapa de gunoi pe tot, adică să se implice serios în a se realiza colectarea selectivă pentru ca ce se poate recicla să nu mai ajungă la groapa de gunoi, reducând astfel cantitățile de gunoi menajer depuse la Girov.

La ora actuală la Piatra-Neamț și în majoritatea comunelor sau orașelor din Neamț colectarea selectivă nu funcționează, populația plătind prețul pentru gunoi neselectat, adică prețul care va crește prin lege de la 01.01.2020.

Deși unele primării cum este și cea din Piatra-Neamț au foarte mulți bani pentru a se ocupa de colectarea selectivă și de campanii de conștientizare și educare în acest sens, banii au fost și sunt folosiți la alte lucruri și nici acum în ceasul al 12-lea nu pare nimeni să înțeleagă cât de gravă este situația și să facă ceva. Mai toți politicienii speră să dea vina unii pe alții și să profite electoral de pe urma măriri prețului la gunoi. Real, nimeni nu face nimic concret ca acest preț să nu crească.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. vali spune

    pt nepasarea si indolenta celor ce administreaza orasul platesc „prostii” de cetateni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate