DGASPC Neamț, nominalizată la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

0

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România dă startul luni, 20 februarie 2023, competiţiei pentru premiile ce vor fi oferite în cadrul celei de-a a IX-a ediții a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială 2023. În perioada 20-27 februarie, profesioniștii din domeniul asistenței sociale care au fost nominalizați la diverse categorii pot fi votați accesând link-ul https://cnasr.ro/gala/2023/vot-online.

Printre nominalizările la premiile ce se vor acorda în cadrul galei din acest an se regăseşte şi DGASPC Neamț ca urmare a rezultatelor obținute în 2022 în domeniul protecţiei copiilor și persoanelor cu dizabilități, această nominalizare fiind meritul unei echipe profesioniste, implicate și devotate. Nominalizarea vine și ca urmare a faptului că DGASPC Neamț a obținut în anul 2022 locul I la nivel național în domeniul dezinstituționalizării adulților dar și pentru că are în implementare 15 proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală cu o valoare de aproape 30 de milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte vor fi construite 7 case de tip familial pentru copii cu dizabilități, 3 centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, 10 locuințe protejate pentru adulți cu dizabilități, 3 centre de zi de recuperare pentru adulți, etc.

            Județul Neamț este bine reprezentat din punct de vedere al nominalizărilor, fiind propuși pentru premiere profesioniști care au dovedit că își fac meseria cu pasiune, cu responsabilitate și, mai ales, cu empatie față de semenii aflați în dificultate.

Astfel, au fost nominalizați la diverse categorii următorii asistenți sociali:

Premiul pentru asistentul social al anului 2022

Delia Țărnă – DGASPC Neamț

Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilități

Mariana Mancaș – DGASPC Neamț

Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare

Otilia Pușcașu – DAS Roman

Premiul pentru asistentul social din mediul rural

Florin Antonoaea – Primăria Pângărați

Premiul pentru asistentul social din domeniul protecției copilului

Ovidiu Țărnă – DGASPC Neamț

Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/reducerii riscurilor asociate infecției HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale

Camelia Canache-  DGASPC Neamț  

După doi ani dificili în care ne-am confruntat cu efectele pandemiei, anul 2022 a venit cu noi provocări pentru asistenții sociali. Războiul din apropiere, repercusiunile financiare și criza energetică au fost jaloanele importante ale anului precedent. În ciuda premiselor nefavorabile, anul 2022 a fost totodată și unul al speranței, umanității și solidarității. Mai mult ca niciodată, s-a dat dovadă de empatie, de implicare, de sprijin pentru persoanele aflate în vulnerabilitate iar asistenții sociali au fost în linia întâi. Am construit împreună, am pus în mișcare un tăvălug al solidarității și am reușit să ajungem la final mai puternici și mai uniți. Implicarea și eforturile depuse de asistenții sociali nemțeni merită încă o dată să fie aplaudate și aduse la cunoștință publicului larg, a spus Mirela Negruș, director general adjunct al DGASPC Neamț și președintele Sucursalei Neamț a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

 Devenit un eveniment tradiţie în mediul social din România, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, ediţia a IX-a va avea loc în data de 21 martie 2023, pe scena Ateneului Român. Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi, jurnalişti, sărbătoresc realizările profesiei de asistent social pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare. Evenimentul va fi găzduit de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate