Avantajele de a dormi într-o lenjerie pat curată

0

Una dintre marile plăceri ale vieții de zi cu zi este atunci când, la sfârșitul unei zile lungi, este timpul să mergem la culcare și, când suntem gata să începem să ne odihnim, ne înfășurăm în cearceafuri curate și confortabile, care încă păstrează mirosul de balsam de rufe.

Această senzație mult dorită dezvăluie adesea o preferință pentru aspectele mai sănătoase ale lenjeriei de pat. Menținerea curățeniei lenjeriei de pat și menținerea anumitor condiții și caracteristici ale acesteia este esențială pentru a evita problemele de sănătate, cum ar fi alergiile. Fiecare persoană pierde, în medie, aproximativ un gram de piele pe zi, datorită reînnoirii straturilor exterioare ale epidermei. Din cauza contactului și a timpului petrecut în pat, așternuturile sunt unul dintre locurile în care acest lucru se întâmplă cu cea mai mare incidență, oferind un substrat de creștere pentru acarieni și bacterii. Pentru a evita ca aceasta să provoace probleme respiratorii sau cutanate, este necesar să se țină cont de o serie de factori.

1. În primul rând, alegerea așternutului este un punct critic atunci când vine vorba de controlul posibilelor daune. Există multe materiale care sunt caracterizate ca fiind hipoalergenice și ar trebui să fie preferate de cei mai predispuși la acest tip de afecțiune, în special de cei alergici la acarieni și la umiditate. Mătasea și bumbacul pur au, de obicei, această proprietate hipoalergenică.

2. De asemenea, este important să se efectueze o spălare inițială înainte de prima utilizare pentru a elimina orice reziduuri chimice din procesul de fabricație.

3. Pentru a preveni dezvoltarea acarienilor, se recomandă, de asemenea, să aerisiți suficient patul înainte de a-l face dimineața și, dacă este posibil, să vă asigurați că primește lumina directă a soarelui. Briza de dimineață și lumina soarelui pe cearceafuri sunt aliați de nădejde pentru a menține o lenjerie pat sănătoasă.

4. Nu în cele din urmă, nu uitați să aspirați frecvent salteaua și să schimbați lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână. Acestea trebuie spălate la cea mai mare temperatură permisă de etichetă și, de preferință, trebuie uscate la soare, deoarece acesta acționează eficient ca dezinfectant și înălbitor.

Menținerea senzației de bine menționate mai sus, acoperindu-ne cu cearceafurile, nu numai că favorizează o odihnă mai bună, dar ne ajută și să ne menținem sănătoși.

Lenjerie pat din bumbac, cea mai potrivită?

O modalitate de a vă asigura un somn lin și neîntrerupt este să aveți o saltea bună, o pernă bună și lenjerie de pat din bumbac. O țesătură naturală, moale, care ar trebui să devină pentru totdeauna țesătura ta de bază. Și nu pentru că așa spunem noi, ci pentru că vă oferă avantaje pe care nu toate textilele vi le pot oferi.

Bumbacul este un material complet natural și pur.

De fiecare dată când adormi, temperatura corpului tău se schimbă. Ceva ce te poate face să transpiri sau să te simți disperat dacă nu ai așternuturi care să îți lase pielea să respire.

Bumbacul este capabil să absoarbă căldura corpului tău în timpul nopții, ceea ce te va menține răcoros și uscat vara și cald iarna, deoarece este capabil să rețină acea căldură plăcută care te face să nu dorești să te ridici din pat în lunile mai reci.

Nu există un sentiment mai plăcut decât să dormi pe lenjerie pat de bumbac proaspătă și curată. Ceva ce poate fi o preferință personală poate deveni o necesitate dacă ai pielea sensibilă.

Bumbacul este o țesătură hipoalergenică, ceea ce înseamnă că nu va provoca alergii sau iritații, ceea ce îmbunătățește calitatea somnului și îți permite să te odihnești mult mai confortabil.

Nu numai că lenjeria de pat din bumbac este benefică pentru somnul tău, dar îți poate economisi o mulțime de bani pe termen lung.

S-ar putea să gii tentat să cumperi cearceafuri mai ieftine, realizate din materiale care nu îți respectă pielea. Dar nu uita că acestea sunt materiale care, în timp, se vor strica mult mai repede decât te aștepți.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate