Deversările ilegale de ape uzate în Bistrița și afluenți continuă și nimeni nu ia masuri

17

ape-pluviale-piatra-neamt

Subiectul contaminarii lacului Bâtca cu clostridium este deja cunoscut de toată lumea și cu toate acestea nimeni nu ia masuri concrete pentru a opri poluarea apelor din zona Piatra-Neamț.
Ziarpiatraneamt.ro v-a prezentat pe rând sursele de poluare din zona minicipiului, dar cu regret constatăm că nimeni nu vrea să ia masuri nici măcar pentru diminuarea poluării, dacă nu pentru eradicarea ei.
Una dintre principalele surse de poluare pe care nimeni nu vrea să o vadă este chiar municipiul Piatra-Neamț care deverseaza ape uzate direct în pârâul Cuiejdi. Deși am mai atras atenția asupra acestei surse de poluare (clic aici pentru articol) nimeni nu pare interesat să rezolve situația.
Realitatea este una cat se poate de cruntă. Pentru a nu mai plăti canalizarea către compania de apă, o mulțime de gospodării, firme etc. s-au racordat ilegal la instalația care adună apele pluviale și deversează în aceasta apele uzate. Din acest motiv poate vedea oricine cu ochiul liber țevi din care curge în permanență, indiferent că ploua sau nu, apa uzata în Cuiejdi și de aici, inevitabil, ea ajunge în Bistrița.
Cei de la Ape se fac că plouă, cei de la Mediu se fac că nu văd, iar primăria Piatra-Neamț pare să nu aibă soluții deși instalația de ape pluviale este în administrarea municipalității.


I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
17 Comentarii
 1. legio spune

  De ani de zile spun si atentionez despre acest lucru,adica deversarea apelor menajere in pluvial dar nimeni nu a luat nici o masura . Mergeti la puntea de la Carpati si veti vedea ca fara sa plua nicaieri ,pe pluvial curge apa infestata . Ce fac cei de la Apasserv ,mediu si apele romane ,acestia ar trebui sa depisteze cine a facut modificari la canalizare sa fie arsi cu sume imense ,sa se invete minte.

 2. Nicolae Birsan spune

  Iulian Luca . – de aceeasi parere sunt si eu ……PINALTY dupa ultemele alegeri a declarat public ca , mai vrea inca 2 ani …cei de la DNA au fost deacord ….au crezut ca aduce de buna voie acele 4 mil de euro din Cipru ….Dupa 2 ani …a fost anchetat intr-o cauza care nu are nici o legatura cu JEFUIREA BANULUI de la BUGETUL LOCAL . In scurt timp se va face o SCHIMBARE la NIVEL NATIONAL si aceasta GRUPARE de CRIMA ORGANIZATA INSTITUTIONALIZATA de la P.N. – NU va mai avea protectie …..mai ales ca sunt niste dosare in lucru …..chiar daca sunt puse la NAFTALINA …….FAPTELE NU se vor prescrie ….:P

 3. me spune

  Fișierul video ori e sup cenzurii ori cel ce a filmat nu știut de toate zonele în care pârâul Cuejdiu este poluat.
  Cei de la Apaaaaaaa și canal trebuie să o ia pe canal in amonte să identifice poluatorul.
  Si să-l pună să-și facă canalizarea de apă menajeră unde trebuie nu in canalizarea pluvială.

 4. catindat spune

  Multe apartamente aflate la parterul blocurilor,si-au modificat instalatiile pentru a evita blocajele.

 5. Mioara Margel spune

  Nu o sa mai aiba credibilitate la urmatoarele alegeri !

  1. Iulian Luca spune

   …depinde daca-si va termina mandatul…eu ma indoiesc fiindca in curand vor veni din urma decontarile la talhariile lui Penal-ti &co

 6. Mioara Margel spune

  Banul vorbeste ! Ceilalti nu trebuiau sa accepte functia de consilieri ! Ca asta e o mafie si nu trebuiau sa se alieze cu mafia !

 7. Antoneta Radulescu spune

  Au fost votati…,gata…se pun la ros ciolanul acum…

 8. Mioara Margel spune

  Nu fac nimic dragii mei ! Au incasat bani si acum pun toate motivele ,

 9. Mioara Margel spune

  Parca ar fi o noutate ! Sa faca statii de epurare ! Nu au nici un interes ! Daca tot s-au mancat precum cainii pt o functie acum sa faca ceva !

 10. cititor40 spune

  Abia acum faceti aceasta „descoperire”?Mergeti la moara de la OCOL SPRE AVAL SI VA CRUCITI!

 11. Costyana Dragan spune

  GARDA DE MEDIU SI CE-I DE LA APELE ROMANE CE FAC ?TREBUIE LUATE MASURI URGENTE PENTRU A SCAPA DE POLUARE CUIEFDIUL SI BISTRITA.PENTRU CE-I CARE NU STIU CUIEJDIUL SE VARSA IN BISTRITA.ASADAR SI BISTRITA PREZINTA RISC DE POLUARE.POPULATIA DIN PIATRA-NEAMT CE FACE ???

  1. Constantin spune

   Cred ca asa se explica faptul ca au disparut pestii si sl alte forme de viata atat din Cuiejdi cat si pe Bistrita…Daca nu se vor lua masuri drastice si urgente riscam sa avem ape fara viata si in real pericol la sanatatea populatiei…

 12. Cristiano Maslina spune

  asta e piatra neamt

 13. Cristiano Maslina spune

  frumos elegant ….!!!

 14. Ioan Taranu spune

  Daca am sti noi EXACT cati arunca cufurela lor in raul bistrita ne- am cruci.
  Si asta cu indulgenta vinovata si interesata a autoritatilor care autorizeaza canalizarile de pe ambele maluri.

 15. Petre Cojoc spune

  Asta-i chestie veche!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate