Despre modificarea legii referendumului

1

Partidul Poporului-Dan Diaconescu consideră reducerea pragului pentru validarea unui referendum la 30 % drept recunoașterea publică a nemulțumirii populației față de politicienii aflați la putere. Considerăm că acest proiect legislativ este antidemocratic. Se spune că de ceea ce îți este frică, de aia nu scapi. Noi credem că exact această măsură care vrea să favorizeze Puterea, se va întoarce împotriva ei, chiar la primul referenduum.

,Ne întrebăm pe ce criteriu s-a făcut această coborâre a pragului. De ce 30 la sută și 20 sau 5 la sută ? Sau, și mai bine, să nu mai fie niciun prag pentru referendum. De ce să nu extindem propunerea *fără prag electoral* și la alegerile parlamentare sau locale. De fapt, ce stă în spatele acestei scăderi a pragului de validare a referendumului? Puterea a constatat că nu mai are de mult 70 la sută, așa cum pretinde, că în realitate e în permanență scădere după ce adoptă una după alta măsurile celor pe care i-au schimbat la conducerea țării. Totodată, se recunoaște dezamăgirea românilor de a mai ieși la vot și a-i mai legitima pe cei care i-au mințit. Astfel, în loc să rezolve măcar o parte din promisiunile făcute în campania electorală, puterea a găsit o altă solutie scăderea pragului de validare.

BIROUL DE PRESĂ PP-DD

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Romania = tara tuturor posibilitatilor. Si cea mai inapoiata tara africana, care se declara democratica are ca prag de validare 50+1 la suta din numarul celor cu drept de vot. Ai nostri, nu stiu sa piarda si nu vor, sa piarda. Scopul, scuza mijloacele, altadata o expresie infamanta, a devenit pentru politicienii nostri un leit motiv si o explicatie a actiunilor lor. Se pare ca vechea zicere : „nu conteaza cati voteaza, conteaza cine numara, nu mai e de ajuns pentru noii guvernanti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate