Despre „Inaltimile Spiritului” la Portia de Cunoastere

0

stefanescuDe curand am cunoscut un om care vede viata ca o adevarata provocare, un caracter pentru care sa traiesti la inaltime e cea mai buna alegere. Un roman ce iubeste natura, mai ales muntele, alaturi de care si-a depasit limitele si au trait impreuna nenumarate povesti.
Ionut Stefanescu este numele lui si am bucuria sa il am printre invitati la Portia de Cunoastere. Ultima sa expeditie este in America de Sud, unde impreuna cu alti 9 alpinisti au cucerit piscul Cerro Aconcagua, inalt de 6962 de metri. Acesta este cel mai inalt varf al Terrei, in afara celor din Himalaya. Reusita din Argentina este inca un pas spre atingerea Everestului, visul oricarui alpinist.
Un astfel de traseu presupune conditii aspre care odata depasite se reflecta in caracterul oricarui temerar. Temperaturi foarte scazute, vant puternic si stari de oboseala, ii incearca deseori in dorinta lor de a cuceri un alt munte. Care e credinta ce le da forta necesara sa continue in aceste situatii? Exista un pact intre ei si munte? Daca da…care e tributul pe care il cere muntele pentru satisfactia pe care o are in momentul in care isi aseaza steagul pe cel mai inalt pisc?
Pentru a gasi raspunsul la astfel de intrebari, va astept luni 17 martie, incepande de la ora 19:30, in spatial pus la dispozitie de cafeneaua The Library Bar, la Portia de Cunoastere.

Gabriel Vicu

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate