Despre candidatura lui Răzvan Cuc la primăria Piatra-Neamț și despre noi…

5

Sigurul lucru pe care îl auzim de la opozanții lui Răzvan Cuc, candidat la primăria Piatra-Neamț, este că acesta nu ar fi originar din Piatra-Neamț. Chiar am auzit o expresie pe care ne permitem să o comentăm: ”Cuc are nevoie de GPS să găsească un loc din Piatra-Neamț”.

Cu siguranță Răzvan Cuc nu s-ar descurca fără GPS mai bine decât alți contracandidați să găsească strada Păun Pincio din Piatra-Neamț, dar dacă ar trebui să meargă pe la ministere să aducă bani și investiții în Piatra-Neamț ar fi ca peștele în apă și cu siguranță nu ar avea nevoie de GPS, pe când alții… Desigur că acum votanții urmează să decidă dacă vor un primar care să știe pe de rost orașul sau unul care să știe pe de rost locurile de unde se pot aduce banii și investițiile în oraș.

Tot la capitolul „Cuc nu este din Piatra-Neamț”, cei care spun asta nu credem că și-ar dori ca pietrenilor plecați în alte țări să nu li se permită să își facă acolo o carieră, să ajungă în funcții de conducere sau chiar să fie candidați doar pe motiv că nu sunt născuți acolo și că sunt din Piatra-Neamț.

Spuneți dumneavoastră… Cam cât de tare ne-am mândri noi ca un om din Piatra-Neamț să ajungă primar undeva prin Italia, Anglia sau Germania? Dar de partea cealaltă zicem să nu cumva să candideze la Piatra-Neamț unul de la București, Giurgiu, Iași etc. E normal?

Ne place sau nu, adevărul este că trăim într-un oraș grav bolnav din punct de vedere economic și administrativ. Piatra-Neamț e în perfuzii din cauza datoriilor ucigătoare lăsate de administrația PDL, actualmente PNL. Ce e de făcut? Păi ce facem noi, pietrenii, de regulă, dacă suntem grav bolnavi? Suntem cumva plini de patriotism local și ne tratăm doar la medicii care sunt originari din Piatra-Neamț sau apelăm la doctori din alte orașe: Iași, Târgu Mureș, București?

În final, nu este vorba de candidatul Răzvan Cuc, ci despre cât de normali la cap suntem noi atunci când punem bariere cuiva doar pentru că nu este localnic. Gândiți-vă doar ce s-ar fi întâmplat dacă copiii, părinții, rudele sau prietenii noștri plecați în lume să își facă un viitor și o carieră ar fi dat peste aceleași bariere de mentalitate?

Dacă vrem o țară ca afară atunci poate a venit vremea să fim mai normali la cap… Să împrumutăm mentalitatea celor care primesc cu brațele deschise orice om, indiferent de origine, naționalitate, etnie, religie, rasă, sex, care poate aduce plus valoare în comunitate. Intoleranța și lipsa de deschidere nu pot duce decât la comunități închise, sărace, blocate în timp, nedezvoltate și neprimitoare. Asta vrem să devină Piatra-Neamț? Voi decideți.

Iosub Robert

dolinex
5 Comentarii
 1. GEORGE George spune

  Eu mă întreb așa: dacă nu cumva, noi pietrenii avem mai multă nevoie de Răzvan Cuc decât are el nevoie de noi?

 2. ROCA C-TIN FLORIN spune

  Trebuie sa ne uitam la tablou cu atentie si nu la rama!Voi face o parabola daca i-mi permiteti si anume la o echipa de fotbal in urma unor esecuri de obicei se schimba managerul tehnic .De foarte multe ori schimbarea vine cu rezultate pozitive,mai ales cand managerul vine dintr-o liga superioara si cu rezultate in spate.Iar pentru ca sa poata avea succes un club de liga superioara trebuie sa aiba un presedinte de valoaare ,devotat si nu in ultimul rand o echipa profesionosta in spate care a confirmat prin fapte.In cazul nostru avem un fost ministru al transporturilor care se inhama la o liga inferioara adica candidat la primarie.Are sustinerea si sprijinul d-lui Arsene de la CJ iar impreuna sunt echipa cea mai profesionista care au confirmat prin fapte ca pot aduce plus valoare si anume investitii,modernizari,digitalizare in Piatra-Neamt ,implicit in tot judetul Neamt!Trebuie sa alegem cu mintea si nu cu las ca merge si asa ori ca este de al nostru sau a furat dar a si facut!Echipa PSD este sansa noastra la dezvoltare care a confirmat prin fapte si nu vorbe!

 3. Antipenali din presa spune

  Poate faci cumva si nu publici comentariul…Ca il dau cu copy paste peste tot.Stiu ca nu-ti convine,dar sunteti toti ziaristii la fel.

  ADMIN: Spor la copy paste. Când ai să comentezi fără injurii și la subiect atunci se va aproba comentariul. Dacă nu te ajută căpuțul să comentezi negativ dar fără injurii …asta e …soarta:)

 4. George George spune

  Cumva, Dragoș Chitic e originar din Piatra Neamț? Nu cumva este un original din Bodești….să trăiești? Ce importanță are că te-ai născut într-o localitate pe care nu ai ales-o tu?

 5. Ciprian spune

  Românii care candidează in afara tarii pt anumite funcții s-au stabilit definitiv acolo. Au cariera si au cumparat case acolo ,nu mai vin inapoi. S-a mutat definitiv Cuc aici? NU. Va pleca de aici imediat ce ca pierde alegerile ,pt ca le va pierde sigur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate