Descoperiti beneficiile medicinei orientale la www.acupuncturabucuresti.ro!

0

Sanatatea este cea mai mare comoara pe care o avem si, ca atare, trebuie sa avem grija de ea. Exista foarte multe tehnici si metode de a ne mentine corpul mereu sanatos, insa acupuncutra este o practica straveche, practicata inca din cele mai vechi timpuri ale imperiului Chinez. Cei care doresc sa beneficieze de o sedinta de acupunctura, intr-un cabinet profesionist, pot afla mai multe pe site-ul www.acupuncturabucuresti.ro!

Acupunctura este practica prin care pielea este strapunsa cu ace subtiri, solide, metalice, care sunt apoi activate prin miscari blande si specifice ale mainilor practicantului sau cu stimulare electrica.

Acupunctura face parte din practica veche a medicinei traditionale chineze. Practicantii din medicina traditionala chineza cred ca corpul uman are mai mult de 2.000 de puncte de acupunctura conectate prin cai sau meridiane. Aceste cai creeaza un flux de energie (Qi, pronuntat „chee”) prin corp, care este responsabil pentru sanatatea generala. Perturbarea fluxului de energie poate provoca boli. Prin aplicarea acupuncturii in anumite puncte, se crede ca imbunatateste fluxul de Qi, imbunatatind astfel sanatatea. Studiile au aratat ca acupunctura este eficienta pentru o varietate de afectiuni.

Acupunctura nu este pentru toata lumea. Daca alegeti sa apelati la un acupuncturist, discutati mai intai cu medicul dumneavoastra si gasiti un practicant care este autorizat, are instruire si acreditari adecvate.

Acupunctura se face folosind ace subtiri si sterile. Majoritatea oamenilor declara ca au dureri minime pe masura ce se introduce acul. Acul este introdus intr-un punct care produce o senzatie de presiune sau durere. Acele pot fi incalzite in timpul tratamentului sau li se poate aplica un curent electric usor. Unii oameni spun ca acupunctura ii face sa se simta energici. Altii spun ca se simt relaxati.

Amplasarea necorespunzatoare a acului poate provoca durere in timpul tratamentului. Acele trebuie sterilizate pentru a preveni infectia. De aceea, este important sa solicitati tratament de la un practicant calificat in acupunctura. FDA reglementeaza acele de acupunctura la fel ca si alte dispozitive medicale, in conformitate cu bunele practici de fabricatie si standarde de sterilitate pentru o singura utilizare. In loc de ace, alte forme de stimulare sunt uneori folosite peste punctele de acupunctura, inclusiv:

-Caldura (moxibustie);

-Presiune (presopunctura);

-Frecare;

-Aspiratie (cupare);

Impulsuri de energie electromagnetica

Se crede ca punctele de acupunctura stimuleaza sistemul nervos central. La randul sau, aceasta elibereaza substante chimice in muschi, maduva spinarii si creier. Aceste modificari biochimice pot stimula abilitatile naturale de vindecare ale organismului si pot promova bunastarea fizica si emotionala.

Studiile Institutelor Nationale de Sanatate au aratat ca acupunctura este un tratament eficient singur sau in combinatie cu terapiile conventionale pentru a trata urmatoarele:

-Greata cauzata de anestezie chirurgicala si chimioterapie in cazuri de cancer;

-Dureri dentare dupa operatie;

-Dependenta;

-Dureri de cap;

-Crampe menstruale;

-Fibromialgie;

-Durere miofasciala;

-Osteoartrita;

-Dureri lombare;

-Sindromul de tunel carpian;

-Astm;

-Poate ajuta si la reabilitarea accidentului vascular cerebral.

Cronologia acupuncturii este destul de bine stabilita, desi unele aspecte inca nu prea sunt clare. Afirmatiile cum ca acupunctura are multe mii de ani sunt suspecte. Nici dovezile arheologice si nici cele istorice nu sugereaza ca acupunctura a fost practicata in China inainte de mijlocul secolului al II-lea i.Hr. Intr-adevar, a putea spune ca acupunctura a inceput in China cu mult timp inainte depinde de doua lucruri: disponibilitatea de a accepta datarea timpurie a textelor istorice si  ceea ce se considera a fi acupunctura mai exact daca tinem cont de folosire a “instrumentelor” pentru a strapunge pielea in scop terapeutic.

Cele mai vechi descoperiri arheologice, din anii 1970, sunt patru ace de aur si cinci de argint, descoperite in mormantul printului dinastiei Han Liu Sheng,  din provincia Hubei. Intrucat aceste artefacte au fost gasite in asociere cu alte instrumente terapeutice, acestea ar fi putut fi folosite intr-un fel de scop terapeutic, adica acupunctura. Cele mai vechi texte medicale chinezesti cunoscute astazi au fost descoperite la mormintele Mawangdui, sigilate in 168 i.Hr. si la locul de inmormantare Zhangjiashan, inchis intre 186 si 156 i.Hr. Aceste documente ofera primele descrieri ale „canalelor” imaginare care au fost asociate cu diagnosticarea si tratamentul oferite de acupunctura. Cu toate acestea, in aceste texte, interventiile terapeutice sau acul nu sunt niciodata mentionate. Cea mai veche referinta literara la orice tip de „ac” terapeutic (zhen) se gaseste intr-un text istoric, mai degraba decat medical, Shiji, , din Sima Qian, scris c. 90 i.Hr. Shiji mentioneaza un caz de „actionare” in texte, insa acea actionare nu a fost asociata cu un sistem de puncte de insertie sau cu sistemul fundamental de conducte al caror flux de Qi ar putea fi influentat de o asemenea actionare. Intr-adevar, povestea despre resuscitarea unui print mort cu un ac plasat undeva in zona fetei poate, de fapt, sa vorbeasca doar despre vindecarea unui abces.

Dupa cum putem observa, acupuntura este o stiinta exacta a medicinei orientale care a dat roade timp de sute de ani si continua sa fucntioneze si astazi. Acupuntura poate fi benefica pentru orice persoana care doreste o stare de bine sau care doreste sa remedieze senzatia de inflamatie sau durerea acuta.

Acupuncturabucuresti.ro este locul unde clientii pot experimenta acest serviciu de bunastare in mod profesional. Cabinetul dispune de cele mai moderne si igienice facilitati si medicii sunt intruiti si acreditati. Astfel, acupunctura este o procedura sigura si nu pune in pericol sanatatea niciunui pacient atata timp cat este facuta de oameni care au ani de studiu in spate. Alegeti o cale sanatoasa de a va vindeca prin acupunctura!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate