Deschiderea noului an școlar la Colegiul „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț

0

Festivitatea de deschidere a anului școlar a debutat la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț cu momente deosebite, încărcate de emoție.

Dacă bobocii de clasa a V-a și a IX-a au pășit astăzi cu oarecare neliniște în curtea Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, elevii mai mari au fost mai relaxați,  bucurându-se să-și revadă colegii și profesorii în prima zi de școală.

După intonarea imnului de stat, festivitatea de deschidere a continuat cu slujba religioasă, de binecuvântare, oficiată de preotul Adrian-Ciprian Timofte de la Parohia Sf. Ioan Domnesc.

„Am pregătit cum se cuvine noul an școlar, cel de-al 108-lea din istoria Colegiului Național „Calistrat Hogaș”, când comemorăm 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a scriitorului nostru patronimic.”, a declarat directorul Florin Irimia.

La festivitatea de deschidere a noului an școlar au participat reprezentanți ai poliției și jandarmeriei, președintele Asociație Părinților Neamț și prefectul județului, Vasile Panaite. Invitații au ținut să le ureze elevilor, dar și cadrelor didactice, mult succes în noul an școlar.

În perioada vacanței de vară, salba de rezultate remarcabile la concursuri, olimpiade și festivaluri a fost îmbogățită de premiul I obținut de Corina Mazilu la etapa națională a Sesiunii de referate și comunicări științifice la istorie, de mențiunea Ministerului Educației de la etapa finală a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” acordată echipajului format din elevii Toma Teodor, Andrei Malaicu și Eduard Pătrunjel și de premiul I adjudecat de colectivul redacțional al revistei „10 plus” la Festivalul Internaţional – concurs de filme, fotografii și reviste școlare „Anelisse”. Aceștia și-au ridicat astăzi diplomele obținute în urma performanțelor,  care nu fac decât să  consolideze prestigiul acestui colegiu.

Festivitatea s-a încheiat cu intonarea imnului Colegiului „Calistrat Hogaș”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate