DESCHIDEREA ANULUI ŞCOLAR 2013-2014

0

Pentru deschiderea în cele mai bune condiţii a noului an şcolar 2013-2014, ISJ Neamţ şi unităţile şcolare au întreprins următoarele activităţi specifice perioadei: asigurarea resursei umane; monitorizarea stadiului lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare a spaţiilor şcolare; amenajarea spaţiilor specifice pentru funcţionarea clasei pregătitoare (inclusiv, asigurarea mobilierului pentru toate unităţile de şcolare care au clase pregătitoare); aprovizionarea cu manuale şcolare; demersuri pentru obţinerea/reînnoirea autorizaţiilor sanitare de funcţionare.
Urmare activităţilor şi eforturilor conjugate ale conducerilor de şcoli, consiliilor locale şi partenerilor tradiţionali, luni, 16 septembrie 2013, anul şcolar se va deschide în condiţii bune în cele 133 de unităţi şcolare cu personalitate juridică şi în cele 224 de structuri.
În anul şcolar 2013-2014 în nicio şcoală nemţeană nu vor funcţiona suplinitori necalificaţi; eventualele ore rămase nedistribuite vor fi repartizate profesorilor încadraţi pe secvenţe de normă/pensionarilor.
Au fost constituite clasele pregătitoare, I şi a IX-a, în conformitate cu prevederile statutare. La clasa pregătitoare au fost propuse 222 de clase în care au fost înscrişi 4274 de copii. Elevii care îndeplinesc condiţiile pentru înscrierea în clasa I au fost repartizaţi în 231 de clase, care vor funcţiona în unităţi şcolare din mediul rural şi din mediul urban. La clasa a IX-a nu s-au realizat 6 clase de elevi.
În toate unităţile de învăţământ există spaţii amenajate corespunzător pentru funcţionarea claselor pregătitoare. Conducerile de şcoli au acţionat pentru realizarea din şi cu resurse proprii a lucrărilor de igienizare în spaţiile de învăţământ (holuri, săli de clasă, laboratoare şi cabinete, săli de grădiniţă, grupuri sanitare etc.). Din fonduri proprii şi cu materiale primite de la primării s-au realizat reparaţii interioare şi exterioare, s-au amenajat terenurile de sport, s-au reparat gardurile, s-au amenajat spaţiile verzi.
Manualele şcolare au fost asigurate integral. Aproape toate titlurile au fost distribuite în şcoli. În perioada următoare, se vor desfăşura activităţi de redistribuire între şcoli a unor manuale.
Mai mult de 2/3 din cele 405 corpuri de clădire în care se vor desfăşura cursuri în acest an şcolar au autorizaţii sanitare de funcţionare. De asemenea, celelalte unităţi şcolare au depus/sunt în curs de depunere a documentaţiei pentru obţinerea avizului sanitar.
Transportul elevilor se va realiza, deocamdată, cu microbuzele existente în dotare, urmând ca, în momentul primirii altor microbuze de la MEN, acestea să fie repartizate cu prioritate în unităţile şcolare.
Majoritatea covârşitoare a unităţilor şcolare cu sprijinul consiliilor locale au asigurat combustibilul solid pentru anotimpul rece.
La festivitatea de deschidere a noului an şcolar vor participa reprezentanţi ai comunităţilor locale, ai Consiliului Judeţean Neamţ şi ai Prefecturii Neamţ.
Urăm mult succes celor care luni, 16 septembrie 2013, vor începe şcoala!

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL,
Prof. dr. VIOREL STAN

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate