Deputatul Drăgușanu începe să piardă din rigurozitatea caracteristică

2

dragusanuDomnul deputat Cătălin Dragușanu a ieșit într-o conferință de presă cu declarații surprinzator de superficiale. Poate e vorba de o scăpare sau poate a început și el să coboare ștacheta la nivelul clasei politice locale. Oricare ar fi motivul, noi încă sperăm într-o revenire a celui în care chiar ne puseserăm speranțe că va fi un politician tânăr care va face ceva și nu se va lăsa încălecat și tras în zona de slabă competență de ceilalți actori de pe scena politică locală.

Pentru început, domnul Dragușanu a început să critice greșit guvernul actual pentru importurile de sare, argumentând ca România are destule rezerve naturale de sare și să ajungem să importăm chiar e ceva în neregulă. Aceasta intervenție pe tema importului de sare arată că domul Drăgușanu s-a cam rupt de realitate, deoarece, din contra, România exportă multă sare și artizanul șmecheriilor prin care s-a ajuns la aceasta situație nu e nici pe departe Cioloș, ci sistemul mafiot care s-a născut aici, în colegiul domnului Drăgușanu, fiind inventat de pietreanul nostru, Gabriel Muraru, fostul director general al S.N.S.

Totul a ieșit la iveală de mult, când Curtea de Conturi au depus o plângere la Parchetul General în care au reclamat jaful de la compania de sare, vârful icebergului fiind format din câteva contracte păguboase, prejudiciul ridicându-se la un total de 11,5 milioane de euro. Atunci, Curtea de Conturi reclama 3 firme cu care a semnat contracte nemțeanul nostru, Octopus Ispari Es KeresKedelmi kft, Maghyar Plastiroute KFT şi Trgopromet AD-Serbia, unde a trimis 149.000 tone de sare cu un preț mai mic decât cel de exploatare.

Odata sistemul pus la punct de nemțeanul nostru, el s-a extins din birourile din Bucureşti ale SALROM la sucursalele din Alba (Ocna Mureş), Bacău (Târgu Ocna), Cluj (Ocna Dej), Harghita (Praid), Prahova (Slănic), Suceava (Cacica) sau Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea.

Intrând și procurorii DNA pe fir, au început să iasă la iveală foarte multe șmecherii legate de exporturile de sute de mii de tone de sare pe care România le face de ani buni. Cu toate acestea, la fel ca și domnul Cătălin Drăgușanu, și ceilalți politicieni și, în mod surprinzător, autoritățile se miră cum de importăm noi sare și arată cu degetul spre actualul guvern, nu spre sistemul mafiot din domeniul exploatării sării care funcționează ca un ceas elvețian de aproape 10 ani.

O altă abordare superficială este cea a relocării forței de muncă pentru care se arată cu degetul tot spre actualul guvern, însă grija domnului deputat este eronată, deoarece județul Neamț nu este în postura de a fi exportator de forță de muncă, ci, din contra, importator, în Neamț fiind o mare criză de personal medical calificat, oameni calificati și tot felul de meserii de la cea de sudor până la cea de informatician.

Și critica la adresa guvernului pe tema subvențiilor în agricultură a fost una nefericită din partea unui deputat care se vrea de dreapta. Agricultura și afacerile de orice natură nu se subvenționează decât în doctrinele politice de stânga. În zona de dreapta, unde este domnul deputat, cuvintele de ordine trebuie să fie competiția,  piața liberă și performanța. Dar chiar sărind peste noțiunile de doctrină politică, este total inadecvat să vorbești de faptul că guvernul nu e atent cu nu știu ce subvenții, atât timp cât la noi, la Neamț, suntem atât de incompetenți încât zone extinse cum ar fi comuna Ceahlău au pierdut toate subvențiile APIA pentru că nu au fost în stare să dea în timp util niște amărâte de hotărâri de consilii locale. Deci noi, la Neamț, ne plângem că nu ne dă guvernul mai mult, dar noi, în unele zone, nu suntem în stare să luam nici 1% din puținul alocat.

Din păcate observăm din ce în ce mai multe astfel de… scăpări din partea domnului Drăgușanu. Probabil e și el scârbit de tot ce se întâmplă și nu mai aprofundează multe lucruri cum o făcea înainte, riscând să se transforme din luptătorul antisistem pe care îl prezentam în 2012 într-un alt om politic oarecare. Păcat…

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Gheorghe Cerchez spune

  Dragusanu…fost politician de…provincie.A stralucit o vara…s-a stins prea repede.In parlament nu a existat cu adevarat.Acum se razboieste cu Tariceanu.Intreb…asta e interesul comunitatii locale?De ce sa-l votez?

 2. stefan spune

  Subventiile pentru agricultura nu sunt nici de stanga nici de dreapta, pur si simplu sunt o regula a UE!
  Judetul Neamt chiar este exportator de forta de munca spre Italia, UK, alte tari UE, Bucuresti, Ardeal, Iasi, etc.E adevarat ca avem nevoie de medici, dar se pare ca nu prea este inghesuiala…
  Povestea cu sarea nu o cunosc, de acord ca putea lipsi din conferinta de presa.
  In concluzie, nu stiu daca dl. Dragusanu e superficial sau are bugetul mic…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate