ALDE Neamț, conferință de presă – 22.09.2016

0

aldeÎn formula Ion Asaftei și Cătălin Drăgușanu, copreședinți ALDE Neamt, și Cătălin Misăilă și Cristian Tihenea, copreședinți ALDE Piatra-Neamț, la sediul Alianței Liberalilor și Democraților din România, filiala Neamț a avut loc joi, 22 septembrie o conferință de presă.

Deputatul Cătălin Drăgușanu a făcut o scurtă prezentare a situației din Parlament, amintind de vizita primului ministru Dacian Cioloș în plen, la începutul acestei săptămâni. ALDE este un partid care a criticat profund performanțele guvernului Dacian Cioloș, susținând că „tehnocrația poate distruge democrația”.

Dacă pe de o parte Cătălin Drăgușanu a criticat performanțele scăzute ale guvernului tehnocrat din punct de vedere economic, Ion Asaftei a ținut să  atragă atenția cu privire la protestul magistraților și grefierilor împotriva guvernului și ministrului justiției, situație fără precedent în ultimii 20 de ani.

„ALDE a atras atenția încă de la început cu privire la incompetența acestui guvern și a acestui ministru, care se bucură de susținerea PNL. Se pune întrebarea dacă nu ar trebui ca ministrul să fie schimbat din funcție. Regretabil este că premierul Cioloș nu are nicio opinie în acest sens, iar ministrul Raluca Prună fie nu a înțeles demersul magistraților, fie vrea să îi sfideze. Am un memorandum privind justiția în care se vorbește scăderea dramatică a încrederii în justiție într-un singur an cu 13%. Există multe nereguli. Cine răspunde? În ce fel, în ce manieră? Aceasta este marea problemă pe care ne-o punem în România și sperăm să se rezolve odată situația cu Legea răspunderii magistraților, cu Legea răspunderii procurorilor. De ce în acest sistem nu se plătește pentru greșeli? Pentru abuzuri?”, a declarat Ion Asaftei, copreședinte ALDE Neamț.

De asemenea, Ion Asaftei a continuat cu un nou subiect, legat de declarația adoptată în Senat cu privire la afirmațiile ambasadorului SUA.

Cunoașteți foarte bine situația, ce s-a întâmplat în data de 27 august, când ambasadorul SUA la Chișinău a făcut niște declarații nefericite care au lezat onoarea, bunul simț și starea de spirit a poporului român. Această declarație nelalocul ei pentru un ambasador a fost sancționată într-o manieră elegantă, dar fermă, diplomatică de către Senatul României prin inițiativa lui C. Popescu Tăriceanu. Această declarație cere clarificări din partea SUA dacă această declarație a fost făcută în nume personal, dacă implică în vreun fel poziția departamentului de stat al SUA sau, sigur,  ține doar de o necunoaștere flagrantă a realităților acestui spațiu de pe o parte și de alta a Prutului. Așteptăm un răspuns scris din partea SUA. Este o declarație demers care nu afectează parteneriatul nostru strategic, dar așteptăm un răspuns pe măsura colaborării dintre România și SUA.”, a continuat Ion Asaftei.

Vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei, a solicitat în acest sens presei o implicare mai incisivă în condamnarea acestor derapaje ale oficialilor străini la adresa României.

Deputatul Cătălin Drăgușanu a oferit lămuriri cu privire la două legi care au trecut de parlament și urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare. Este vorba despre modificările la legea PFA și ÎI, precum și despre legea impozitului forfetar (detalii în materialul video).

În final, consilierii locali Cătălin Misăilă și Cristian Tihenea au făcut o serie de precizări vis-a-vis de activitatea lor în cadrul municipalității.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate