Deputatul Dan Andrușcă, implicat într-o manifestare inedită din comuna natală, dedicată eroilor neamului românesc

0

Duminică, 17 septembrie, pe dealul Bobeuca din satul Nemțișor, comuna Vânători Neamț au răsunat cântece și poezii patriotice, un pios omagiu adus eroilor neamului românesc.

Organizat de Asociaţia “În Munţii Neamţului” în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, Primăria comunei Vânători și Inspectoratul Județean Neamț, Festivalul Tradiţional de Muzică, Poezie şi Cântece Patriotice “Pui de Lei- Noi Suntem Români!” s-a bucurat de prezența a numeroase oficialități locale, județene și de la nivel central, cadre militare, fețe bisericești, profesori și elevi.

Unul dintre cei care s-au implicat direct în buna desfășurare a acestui eveniment inedit a fost Dan Andrușcă. Deputat de Neamț și fiu al comunei Vânători- Neamț, acesta s-a alăturat organizatorilor cu dorința ca festivalul să ajungă la inimile tinerilor nemțeni și nu numai, prin cultivarea dragostei  faţă de ţară, de înaintaşi, a credinţei strămoşeşti, a respectului şi recunoştinţei pentru eroii neamului românesc.

„Sunt emoționat și mândru să revin acasă în cadrul unei manifestări culturale ce dă ecou unor sentimente de bucurie, demnitate, dragoste și patriotism. Felicit Asociația În Munții Neamțului pentru crearea unui cadru artistic în care s-a reușit promovarea valorilor culturale românești și s-au îmbogățit creațiile din fondul tradițional patriotic.

De asemenea, este de remarcat susţinerea administraţiei locale şi judeţene şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. Acest festival-concurs aflat la prima ediție a reușit să readucă  în atenția celor tineri și nu numai, valori ale credinței și istoriei noastre populare, care poate nu mai sunt de actualitate, dar pe care trebuie să le păstrăm cu demnitate și respect. În calitate de deputat, voi susține în continuare astfel de manifestări și demersuri. Se cuvine să aducem un pios omagiu eroilor nostri, ei sunt cinstea istoriei neamului românesc. Dumnezeu să ne ajute!”, a spus deputatul Dănuţ Andrușcă.

Tot dânsul ne-a mărturisit că se dorește organizarea anuală a acestui festival inedit.

„Pe aceste meleaguri, 14000 de soldați și-au dat viața în Al Doilea Război Mondial… Împreună cu doamna primar, cu Asociația În Muntii Neamțului și Consiliul Județean, voi face tot posibilul ca această manifestare să capete interes la nivel national în anul 2018, cu ocazia Centenarului”, a conchis deputatul de Neamț Dan Andrușcă.

S.B.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate