Deputatul Cătălin Zamfira: Stop abuzurilor!

0

Deputatul Cătălin Zamfira a fost unul dintre inițiatorii proiectului legislativ prin care se interzice folosirea aparatelor radar, fixe sau mobile, instalate pe autovehicule fără însemnele poliției rutiere.

„Alături de colegii mei deputati am reușit prin inițiativele legislative propuse să stopăm o parte din abuzuri și vom continua înlăturarea acestora.

Una dintre problemele ridicate de societatea civilă a fost cu privire la modul de aplicare a legii privind Circulația pe drumurile publice.

Problema ridicată cel mai des se referă la faptul că polițiștii rutieri se concentrează cu precădere pentru a colecta așa numitele “norme de amenzi” prin folosirea aparatelor radar, fixe sau mobile, instalate pe autovehicule fără însemnele poliției rutiere, în zone unde lipsesc indicatoarele sau marcajele rutiere, fără risc rutier, ascunși în diverse locuri, pândind practic greșeala cetățenilor. Toate acestea în detrimentul acțiunilor cu adevărat importante, cele de prevenție a producerii evenimentelor rutiere nedorite. 

Pentru a rezolva această situație a fost inițiat proiectul legislativ Pl-x 112/2018 care are ca scop principal corectare Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice astfel încât aceasta să își atingă scopul său inițial real -prevenirea accidentelor rutiere și dobândirea unui comportament responsabil al conducătorilor auto.

Proiectul a fost votat astăzi (14 mai- n.r.), în plenul Camerei Deputaților (cameră decizională) și are ca obiect de reglementare modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii unor dispoziţii referitoare la obligativitatea purtării uniformei de către poliţiştii rutieri şi de frontieră, constatarea contravenţiilor numai cu mijloace tehnice certificate, instalarea dispozitivelor destinate măsurării vitezei numai pe autovehicule ce poartă însemne distinctive, precum şi sancţionarea cu nulitate absolută a procesului verbal de constatare a contravenţiei, care nu respectă forma şi conţinutul stabilite prin regulament”, precizează deputatul Cătălin Zamfira.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate