Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 20 iunie 2019
  • :
  • :

Deputatul Andrușcă vrea schimbări în regimul articolelor pirotehnice

Deputatul de Neamț Dănuț Andrușcă se numără printre inițiatorii unei propuneri legislative privind regimul articolelor pirotehnice.

Pe scurt, se constată necesitatea instituirii unui corp distinct de norme, care să aibă drept unic obiect reglementarea regimului articolelor pirotehnice.

În expunerea de motive se precizează, printre altele că, pentru a nu se produce evenimente nedorite este necesar a se utiliza numai articole pirotehnice certificate, care respectă cerințele esențiale de securitate.

Inițiatorii proiectului de lege doresc înlăturarea restricției privind deținerea, utilizarea și/sau vânzarea  către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2 și F3.

Totodată,un set de norme juridice diferite ar ajuta la evitarea confuziilor, de către organelle abilitate, dintre articolele pirotehnice și explozibil civil.

Recent inițiat, proiectul de lege a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor și înaintat spre Senat la data de 7 mai a.c.

Forma propusă de inițiatori AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *