Depistat de polițiști, în mai puțin de 24 de ore, de la momentul sesizării infracțiunii de furt de auto

0

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției mun. Piatra Neamț, în urma cercetărilor efectuate, au depistat în dimineața zilei de 10.03.2015, un tânăr de 24 de ani, din Piatra Neamț, bănuit că în noaptea de 08/09.03.2015 a sustras un autoturism marca Dacia de pe raza municipiului Piatra Neamț.
În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, se pare că tânărul ar fi sustras autoturismul din parcarea de pe strada Nicolae Iorga, pe care l-ar fi condus pe raza oraşului Piatra Neamţ, după care l-ar fi abandonat pe strada 1 Decembrie 1918. Totodată la identificarea autoturismului, s-a constatat că acesta era avariat, iar din interior lipseau mai multe scule electromecanice.
Cu ocazia extinderii cercetărilor s-a stabilit că tânărul ar fi încercat să sustragă un alt autoturism Dacia 1300, în noaptea de 18/19.02.2015.
Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.

Recomandări pentru prevenirea furturilor de și din auto:
– verificați dacă portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism;
– nu lăsați cheile în contact chiar daca intenționați să o faceți pentru scurt timp;
– asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;
– nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane, borsete, genți,);
– evitați să păstrați în autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte;
– controlați, înainte de a pleca de la mașina, daca roata de rezerva și sistemul de închidere al portbagajului sunt asigurate corespunzător;
– dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarma;
– parcați-va mașina într-un loc iluminat si vizibil, sau daca este posibil într-un garaj;
– sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile.
În cazul cumpărării unui autoturism de la o persoana fizică, verificați seriile șasiului, caroseriei, motorului să corespunda cu datele înscrise în cartea de identitate, să nu prezinte ștersături sau modificări. Nu acceptați să cumparați o mașină fără a încheia vreun act sau în baza unei chitanțe de mana, puteți deveni proprietarul unui autoturism furat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate