Delgaz Grid schimbă anul acesta 5.5 km de rețea de gaz în Piatra-Neamț

0

Delgaz Grid a investit, în 2020, peste 3,5 milioane lei pentru modernizarea și extinderea rețelei de distribuție a gazelor din județul Neamț. În acest an, se intenționează înlocuirea a 5,5 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județ, se arată într-un comunicat de presă.

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Neamț a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de aproximativ 6,8 kilometri, principalele lucrări fiind în municipiul Roman. Totodată, s-au realizat și lucrări de protecție catodică a conductelor din oțel, în localitățile Bistrița și Viișoara.  

Lucrări importante s-au derulat și pentru extinderea sistemului de distribuție, fiind puși în funcțiune apoximativ 20 kilometri de rețele ce deservesc noi consumatori.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de 5,5 kilometri în zona str. Privighetorii – Traian din mun. Piatra Neamț, valoarea investițiilor depășind 4 milioane de lei.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 82.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,5 miliarde de euro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate