De Ziua Iei, vizitează gratuit Casa Creangă din Humulești

0

Marți, 24 iunie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Universale a Iei – frumoasa cămașă a portului popular românesc – intrarea la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești va fi gratuită, cu o singură condiție:

„Casa Memorială Ion Creangă din Humulești se află în plin sezon de vizitare, copiii vin la sfârșit de an școlar aici, în excursie. Ne-am gândit să venim în ajutorul turiștilor printr-o inițiativă care să pună în valoare portul popular românesc. Am propus conducerii ca toți turiștii care vor veni îmbrăcați în ie sau în cămașă tradițională bărbătească să primească gratuitate. Am găsit înțelegere la conducerea Complexului Județean Muzeal Neamț și țin să le mulțumesc”, menționează muzeograful Rocsana Josanu.

Ia românească este purtată și de turiștii străini: „Am văzut mulți turiști străini care ne poartă ia cu mândrie, care iubesc motivele cusute pe toate elementele din costumul popular românesc. Cu atât mai mult noi trebuie să promovăm această îmbrăcăminte, care făcea cinste țăranilor români în perioada în care și Ion Creangă era în viață. Unul dintre obiectivele noastre este promovarea tradiției”, adaugă Rocsana Josanu.

Și personalul de la muzeu va purta ie în această zi de sărbătoare.

Toți turiștii care iubesc portul popular românesc, care sunt atașați de tradiții și de obiceiuri sunt așteptați la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești.

Andreea Trăsnea

20130618230221

033-tismana-femei-torcand

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate