De Ziua Eroilor la Bodești – sfințirea monumentului dedicat celor căzuți în luptă (IMAGINI)

0

Cu prilejul comemorării Zilei Eroilor, astăzi, 25 mai, la Bodești a avut loc o slujbă de sfințire a unui monument construit în memoria celor căzuți în lupta pentru cucerirea și apărarea independenței patriei. Oficialitățile și cetățenii prezenți au adus un omagiu eroilor prin depunerea de coroane de flori.

După slujba susținută de preoții comunității, elevii Școlii Gimnaziale Bodești au susținut un program artistic format din poezii și cântece patriotice.

„În această zi de Sfântă Sărbătoare a Înălțării, îi comemorăm și pe eroii care s-au jertfit pentru țara noastră. Cu acest prilej, le mulțumesc tuturor pentru participarea la slujba de sfințire a Monumentului Eroilor din comuna Bodești, un pios omagiu adus celor care au pierit pe front în numele libertății și independenței. Recunoștință veșnică eroilor noștri!”, a declarat Marinel Barna, primarul comunei Bodești.

„Am asistat astăzi la sfințirea Monumentului Eroilor din comuna Bodești, la invitația colegului meu social-democrat Marinela Barna, primarul acestei localități nemțene. Am găsit aici români adevărați, care îi cinstesc cu sinceritate pe cei care s-au jertfit pentru poporul, credința și țara noastră. Aprecierea mea pentru ei și cinste eroilor neamului românesc! Hristos S-a Înălțat!”, a precizat și Daniel Harpa, președintele PSD Neamț.

***

Conform Legii nr. 48/1995, privind proclamarea Zilei Eroilor şi a Legii nr. 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, în fiecare an, Ziua Eroilor – sărbătoare naţională a poporului român, este comemorată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti (revenindu-se astfel la tradiţia din perioada interbelică), evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, apărarea ţării şi întregirea neamului. După oficierea Sfintei Liturghii, timp de un minut, în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate