De vorba cu realizatorul producției Porția de cunoaștere, Gabriel Vicu

0

Porția de cunoaștere este un eveniment care are loc de două ori pe lună la Cafeneua The Library Bar din interiorul Hotelului Central, care își propune valorificarea cunoașterii, unde valoarea umană să fie așezată în mijlocul dinamicii societății. Lansat în luna octombrie 2013, evenimentul abordează subiecte diferite cu teme spirituale, de dezvoltare personală, pe domeniul sănătății. Întâlnirile bilunare care au loc în Cafeneaua The Library Bar din Piatra Neamț se adresează tuturor, sunt acțiuni non-profit iar oamenii implicați în desfășurarea acestui tip de eveniment au înțeles rolul educației prin cunoașterea alternativă. Un alt scop al evenimentului este cel de a forma un grup eterogen din mijlocul căruia să plece idei și proiecte pentru dezvoltarea comunității, după cum spune Gabriel Vicu: „Piatra Neamț este un oraș cultural. Am avut un invitat care a vorbit despre cultura Cucuteni și despre felul în care această cultură poate fi folosită astfel încât să creăm un nou atractor turistic pentru orașul Piatra Neamț. Cultura Cucuteni este mult mai veche decât cea mesopotamiană și am putea vorbi de faptul că suntem leagănul civilizației europene”.

       Într-una dintre întâlnirile recente,  s-a vorbit despre programul Erasmus pentru tinerii antreprenori care a prins la tineri și a adunat surprinzător de multe persoane interesate, chiar dacă acest tip de eveniment este unul elitist. Datorită succesului în creștere, pentru viitor se urmărește fondarea unei asociații numită evident, Porția de cunoaștere, sub egida căreia să se dezvolte și alte idei care să aducă un plus de cunoaștere. Mai mult decât atât, își propune ca prin evenimentul pe care îl coordonează să caute tineri cu predispoziții excepționale și geniale cărora să le ofere accesul la parteneriate cu diferite organizații din centrele universitare. „Centrul pentru studii complexe, acolo unde sunt și eu membru, are posibilitatea să pregătească în relații de mentorat acești tineri până la nivel post-doctorat. Iar în final, ei decid dacă este oportun să rămână aici sau este oportun să-și caute un drum în altă parte„.

     Dincolo de activitățile devenite cunoscute prin intermediul evenimentului Porția de cunoaștere, Gabriel Vicu este pasionat și de muzică, iar genul hip-hop îi permite să exprime ceea ce simte.

        Gabriel Vicu este de părere că ar fi benefic pentru elevi ca și în sistemul de învățământ să existe activități realizate de speack-eri locali: „Din păcate trăim într-o societate în care tinerii nu își găsesc identitatea și în felul acesta ajung să trăiască ca niște surogate urmărind planuri, obiective, persoane, care nu au nicio legătură cu structura lor de personalitate și ajung la un moment dat când se simt neîmpliniți.

     Tânărul antreprenor consideră că societatea civilă are o responsabilitate foarte mare și că nu putem să așteptăm să ne bată cineva la ușă și să ne aducă bunăstarea. „Eu am facut un loc unde oamenii se pot întâlni, unde pot discuta anumite teme și pot găsi anumite colaborări sau naște proiecte care să fie în folosul comunității. Lucrurile se pot schimba prin prisma dinamicii sociale, dată de evoluția rapidă a tehnologiei  prin intermediul căruia informația circulă foarte rapid.

        În prezent promovarea evenimentului Porția de cunoaștere are loc doar pe pagina de Facebook cu același nume, iar întâlnirile propriu-zise au loc de doua ori pe lună în Cafeneaua The Library Bar. Toți cei care doresc să vadă și să asculte și altceva sunt invitați să participe la eveniment cu fiecare ocazie când acesta are loc.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate