De vorbă cu noul manager interimar la Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț

14

Nu mai este o noutate faptul că actualul director al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț este doamna dr. Cristina Atănăsoaie Iacob. Domnia sa a mai ocupat funcția de director interimar medical în anul 2011, când manager era domnul Daniel Ciubotaru. Întrucât doamna dr. Cristina Atănăsoaie Iacob este la început de drum în funcția de manager interimar al spitalului județean, i-am adresat câteva întrebări pentru a afla principalele probleme cu care se confruntă unitatea sanitară, precum și planurile de viitor, în viziunea domniei sale.

Cum v-ați acomodat ca director al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț?

Din fericire, destul de ușor. Am mai fost director la alte unități sanitare, și chiar și aici. Chiar și spre suprinderea mea, m-am acomodat bine, ușor. Îi cunosc pe toți colegii, ne înțelegem bine, am dezvoltat de-a lungul timpului niște relații destul de bune cu tot personalul spitalului, așa că deocamdată pare simplu.

Care sunt principalele probleme cu care v-ați confruntat la început de drum?

Principalele probleme sunt cele financiare, bineînțeles, și sunt pe primul plan. Vorbim aici despre una dintre cele mai mari secții ale spitalului, despre Unitatea de Primire Urgențe, care, din primele date pe care le-am primit se confruntă cu mari probleme financiare. Se pare că aceste probleme au apărut odată cu mărirea salariilor, ei fiind finanțați din bugetul Ministerului Sănătății. O mare parte din banii care erau în anii trecuți au fost redirecționați către salariile personalului și au rămas foarte puțini bani pentru materialele sanitare și medicamente. E o problemă spinoasă și în zilele următoare va fi în top 10 pe agenda mea.

Ce vă propuneți la nivelul primelor măsuri pe care le veți lua?

Primele măsuri nu sunt ceva spectaculos, nu aș putea să vă expun un program pe care îl am, nou-nouț. Deocamdată, în prima lună a manageriatului meu interimar, până la scoaterea la concurs a postului care nu știm când va fi, încerc să țin lucrurile pe linia de plutire și să am grijă să nu se întâmple nenorociri mari. Cred că ați auzit de ce s-a întâmplat săptămânile trecute la Terapie Intensivă, când s-au prăjit toate aparatele de ventilație și de anestezie și acum suntem în curs de reparație, se pare că la sfârșitul săptămânii vor fi gata. Voi avea grijă să fie plătite toate salariile, să fie aprovizionată toată farmacia, materialele sanitare. Minima rezistență.

Care este opinia dumneavoastră despre cum funcționează spitalul, sistemul de sănătate și modul în care noi, nemțenii, avem acces la sănătate?

Opinia mea mereu a fost că serviciile medicale sunt prost plătite de CAS. Spitalele au în fiecare an aceleași probleme din cauza contractelor foarte proaste încheiate cu CAS. Dacă s-ar schimba ceva la nivelul acesta și serviciile ar fi plătite la adevărata lor valoare cred că foarte multe lucruri s-ar schimba în sănătate. La Spitalul Județean sunt multe de făcut. Vom face un plan de priorități și vom vedea.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
14 Comentarii
 1. mircea spune

  e si normal la UPU sa fie cele mai mari cheltuieli, la ce aglomeratie e zilnic acolo…..

 2. Costantin spune

  Felicitări mult succes!!!

 3. Adriana spune

  Oare de ce spitale nu benificiaza de sustinerea sponsorilor si sa vedem mai multi sustinatori cu donatii financiare cum se face pt. Biserici.Ar trebui deschisa o campanie cu voluntari ce sa stranga bani pt renovarea spitalelor .E doar o idee
  Succes D.na. Doctor!

 4. gigi spune

  Felicitari pentru post. Este mult de lucru la Spitalul Judetean, va rog sa incepeti cu dotarile de medicamente incepand cu maternitatea, nu este normal sa aduci de acasa pansamente si betadina, plus alte medicamente.

  amenajati exteriorul spitalului , organizati parcarile, alei, BANCI IN FATA SPITALUI, NU POTI STA PE BORDURA!!!!

  SI NU UITATI DE IGIENA!!!!!!! incepand cu intrarea in spital care este infecta!!!!

 5. Mihaela Blaga spune

  Felicitari si mult succes pe mai departe D_ na doctor

 6. Anca Adelina spune

  Felicitari d na doctor sa va dea d zeu bn asa cum ati avut grija de mama mea ❤️succes

 7. Dana Cucu spune

  Felicitări, stimată doamnă poate dvs reușiți să faceți vreo schimbare în bine .Mult succes !!!

 8. Liliana Bulut spune

  FE-LI-CI-TARI Dmna.dr…

 9. Liliana Bulut spune

  M-aş bucura sa aud ca va ramane dmna.dr.Atanasoaie….sant sigura ca se va skimba an bine totul…

 10. Maricica Herdes spune

  Asteptam si schimbari in bine pentru pacienți.

 11. Lica Barsan spune

  Felicitări doamna doctor

 12. Pricope Gianina spune

  Felicitari !!

 13. Maria Cristina Vicol spune

  Felicitari,stimata doamna,poate reusiti dumneavoastra sa faceti putina ordine in spital!

 14. Maria Mandru spune

  Felicitari doamna doctor .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate