De ce nu mai spune nimic Consiliul Judetean Neamt despre raportul de la spital ?

1

Anul trecut , Consiliul Judetean Neamt, prin semnatura presedintelui Culita Tarata, a solicitat un control la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt, iar raportul controlului a venit in data de 28.08.2012 . De atunci toata lume astepta ca domnul Culita Tarata sa iasa si sa ne spuna ce nereguli au fost constatate la spital, dar aceasta minune nu se mai intampla . spital1
In presa au aparut tot felul de franturi din acest raport si chiar noi am publicat concluziile raportului, dar se pare ca in raport erau detaliate si nume de firme sau de persoane responsabile .
Intr-un final a ajuns si la noi raportul si am inteles de ce Consiliul Judetean Neamt nu il mai scotea odata la lumina .
Una dintre cele mai grave nereguli constatate este legata de comandarea in 2008 a unui aparat Roentgen ( pentru radiografie ) in valoare de 1.785.000.000 lei vechi, aparat care, din cauza unui management defectuos, nu a mai fost platit pentru ca in final firma furnizoare sa dea in judecata spitalul si sa primeasca de la acesta suma de 2.458.090.000 lei vechi in care erau incluse penalitatile si cheltuielile de judecata .
spital2Iar partea cea mai deranjanta din chestiune care nu ar fi trebuit sa vada lumina  zilei este cea legata de concluziile si recomandarile celor de la minister care au efectuat controlul care spun: „Conducerea spitalului nu a intreprins masuri de analizare a cauzelor care au condus accesoriile platite de spital la facturile de furnizare a medicamentelor , materialelor sanitare , reactivilor , aparaturi medicale , materialelor pentru reparatii curente si alimentelor si masuri de recuperare a acestora, desi acestea au fost consemnate in 2009, au fost consemnate disfunctionalitati ale achizitiilor publice si s-au recomandat masuri de recuperare de la persoanele responsabile a penalitatilor calculate de furnizori .
recomandare

Noi intelegem ca in 2009 cineva a condus prost spitalul , o spun controlul efectuat si instantele de judecata care au pus unitatea sanitara la plata si acum ar cam trebui sa fie si pusa persoana la plata daunelor  dar totusi pe cine pusese PDL-ul director la spital prin 2009 ? Nu cumva chiar pe actualul director uns in functie de Consiliul Judetean Neamt , domnul Lazar Ioan ?
Ca sa vezi ce chestie ……

Maria G.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. cititor ziar de Piatra Neamt spune

    A dat GRIPA AVIARA in membri consiliului judetean…..sunt sub tratament acum…..chiar vreti sa stiti totul…;)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate