De ce avem nevoie de spitalul modular COVID?

1

Mulți nu înțeleg importanța spitalului COVID modular care va deservi județele din Regiunea Nord-Est la care participă și Consiliul Județean Neamț cu bani.

Unii oameni, manipulați de o parte a presei locale sunt de părere că acest spital nu este necesar deoarece nu avem foarte mulți bolnavi de COVID în Neamț. Tocmai aceasta este problema. Numărul de bolnavi de covid este mic și noi ținem spitalul județean cu sute de paturi goale pentru că e spital COVID și nu se pot interna aici decât oameni cu COVID.

Ceilalți pacienți care ar fi venit la spitalul județean cu alte afecțiuni sunt trimiși la spitalul din Roman sau în alte județe, mulți refuzând, ceea ce le pune viața în pericol. Mai mult decât atât, bolnavii care nu necesită operații de maximă urgență sunt amânați până ce problema lor medicală devine una de maximă urgență. Este o nebunie totală pentru pacienții care nu au COVID și suferă de alte afecțiuni.

Nu este în regulă să ținem sute de paturi goale la spitalul din Piatra-Neamț pentru câteva zeci de bolnavi de coronavirus. Deschiderea spitalului modular dintre Neamț și Iași va elibera spitalul din Piatra-Neamț care va putea din nou trata bolnavii cu alte afecțiuni, bolnavi care sunt poate de sute de ori mai mulți decât cei cu COVID.

Numai un om inconștient sau rău intenționat nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă faptul că ținem goale în jur de 800 de paturi la spitalul din Piatra Neamț ca să tratăm câteva zeci de bolnavi de coronavirus, mulți dintre ei cu forme ușoare, în timp ce mii de bolnavi, unii cu afecțiuni foarte grave sunt trimiși la spitale aflate la zeci sau sute de kilometri.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai Tataru spune

    Să înțelegem că, după montarea spitalului modular, pacienții covid vor fi mutați acolo, pentru a elibera Spitalul Județean?
    Cam ăsta e scopul, nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate