DAS Piatra-Neamț: Anunț privind acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți

0

Primăria municipiului Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, acordă un stimulent financiar pentru nou născuti, sub formă de vouchere, în vederea sprijinirii familiilor/ mamelor singure cu domiciliul stabil pe raza municipiului Piatra-Neamț, în cuantum de:

– 1000 lei net pentru primul născut;

– 1200 lei net pentru al doilea născut;

1500 lei net pentru al treilea și următorii născuți.

Începând cu luna septembrie a anului 2022, odată cu modificarea prevederilor HCL nr. 224/ 2021, Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț acordă stimulentul financiar pentru nou-născuți sub formă de vouchere, care pot fi folosite pentru achiziționarea de produse și/ sau servicii în domeniile medical, vestimentar, alimentar și îngrijire în interesul superior al copilului, cu o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data emiterii.

Totodată, în cuprinsul HCL nr. 252/ 2022, se stipulează expres că acordarea stimulentului financiar, sub formă de vouchere, nu se suprapune cu măsurile de sprijin a cuplului mamă-nou-născut, reglementate prin O.U.G. nr. 113/ 2022.

În perioada punerii în aplicare a prevederilor HCL nr. 224/ 2021, respectiv decembrie 2021 – august 2022, au fost înregistrate 176 de cereri, din care 151 au fost aprobate și s-a acordat stimulentul financiar pentru nou-născuți, în bani, iar 25 au fost respinse, deoarece nu se îndeplineau criteriile de atribuire. Odată cu noile prevederi, respectiv septembrie 2022, s-au depus 33 de cereri, din care 29 au primit voucherele pentru achiziționarea de produse și/sau servicii pentru nou-născuți, iar 4 cereri au fost respinse.

Dosarele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială – Biroul de Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr. 5, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00. Modelul cererii, lista de magazine unde se pot utiliza voucherele, cât și criteriile de acordare se pot găsi accesând următorul link: https://bit.ly/stimulentfinanciarvoucher

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate